studielån återbetalning tips – vet dina alternativ

Det är ganska uppenbart att hypotekslån återbetalning procenttal minskar dag för dag. Långivare har börjat acceptera ändringar bostadslån. Du måste först veta vad en inteckning modifiering innebär och de nödvändiga steg som du måste ta för att lyckas få en inteckning modifiering. När du inte kan betala ditt lån ordentligt, på grund av vissa orsaker som att vara i en binda med några andra viktiga ekonomiska åtaganden, kan du tvingas in i en situation där du inte har några andra alternativ för att finansiera din månatliga inteckning betalningar.

I sådana fall kan du tala med nuvarande långivare om ditt problem och förklara dina svårigheter och brist på alternativa källor. Långivaren kan komma överens om att förhandla och träna ett nytt arrangemang för dig. De kommer att göra detta genom att sänka räntan, ändra längden återbetalningstiden av låneavtalet, eller minska din månatliga avbetalningen. Denna process kallas inteckning ändring.

Försök att förstå de hårda delarna först. Tydligt förstå de hårda delarna postningsförbud gör din ansökan om lån modifiering enklare och ger dig förtroende för att ta ett så avgörande steg. Först av allt, vet att långivare har utsett människor att prata med dig om dina problem och för att samla in information från dig och, så långt det är möjligt, för att deklarera din ansökan som lämplig eller olämplig. Dessa människor får betalt av utlåning företag och de har särskilda kvalifikationer för att hantera sådana förhandlingar. Ditt jobb är att tillgodose dem med tillräckligt med bevis och andra handlingar för att kvalificera sig för en inteckning modifiering.

Vissa viktiga steg att följa:

Ett. Håll all korrespondens till och från din långivare på ett säkert ställe. Inkommande korrespondens du får från långivaren och bevis på din utgående korrespondens till långivaren ska loggas. Även kuvert med korrekt datum och en postal tätning kan komma till din hjälp vid rätt tidpunkt.

2. Var beredd att tala och förhandla med långivaren eller banks representant genom att visa alla bevis och bevis på din nuvarande ekonomiska situation och betalningsförmåga den modifierade inteckning. Se till att du håller alla dokument i din fil.

Tre. Ta en kopia av ditt kompletta intäkter och kostnader kontot. Lägg månatliga räkningar, medicinska, kreditkort, andra betalningar lån, återbetalningar bil och de senaste sex månadernas kontoutdrag och deklarationer från de senaste 2 eller 3 år.

4. Det viktigaste dokumentet är det dokument som visar skälen för din ekonomiska kamper, kanske något medicinskt, hushåll eller barnrelaterade. Behåll detta dokument som den främsta beviset för förhandlingar.

Avslutningsvis, hålla en separat uppsättning av dokument av bevis på din nuvarande inkomst från alla källor för att bevisa att din långivare att du kommer att kunna återbetala din inteckning skulder. Genom att få en ändring hypotekslån, kommer du sänka definitivt du månatliga betalningar. Ett hem inteckning modifiering kan vara den lösning som du har letat efter.