strunt bolåneräntor, dess avgifter som sting You_

När människor tittar på att få en inteckning de tenderar att titta på en sak och en sak bara, räntorna. Dessa är rubriken greppa siffrorna som du ser tidningarna harking på om och vad många inteckning rådgivare hålla ett öga på. Saken är den att medan dessa priser kan fluktuera upp och ner om marknaden påverkas av allvarliga händelser som sub-prime lån i USA, kan det också variera för andra, mer olycksbådande skäl.

Just nu räntorna är den stora frågan i den finansiella tjänsteföretag som alla nya hus köpare kommer utan tvekan säga att räntorna på de flesta bolån just nu är verkligen hög. Det är runt nu att de flesta långivare kommer att försöka och underskred konkurrensen eftersom de fortfarande vill låna ut pengar till ansvarsfulla låntagare, men hur kan de göra detta utan att göra en förlust?

Nyligen vissa inteckning industrin insiders har spekulerat i att långivarna kan försöka få tillbaka sina pengar på annat håll genom smygande uppläggningsavgifter. Denna taktik är lite smutsiga eftersom de inser att många låntagare enbart kommer att leta efter den lägsta de kan hitta på jämförande tabeller eller annonser TV. Vad de inte inser är att för att uppnå dessa attraktiva räntor kan kosta mer än att gå till ett dyrare fast ränta inteckning!

Dessa lägre ränta inteckningar kan kräva att du lägger fram en 25% deposition och många husköpare helt enkelt inte har råd med denna nivå av betalning upp framför. De köpare som går för en låg deposition som 5% är det störst risk men eftersom de är mer benägna att bli överhopade med skyhöga uppläggningsavgifter, dessa brukade vara runt £ 300 och många människor som överenskommits med detta eftersom det omfattade all administration kostnader som otvivelaktigt var betydande för något så viktigt som en inteckning.

Tillkomsten av jämförelse webbplatser och köpare tar mer tid att jämföra priser innebar att långivarna behövde ses som att ha det bästa köpet så ökade de uppläggningsavgifter med 40% för att ta sig högst upp i tabellen. Detta ideal har spiral utom kontroll sedan med uppläggningsavgifter nu laddar häpnadsväckande belopp i namn av “uppläggningsavgifter”, HSBC laddning £ 7699 på sin lägsta kurs för en £ 250.000 inteckning och gör att man undrar hur mycket mer arrangemang behöver fylla dessa dagar ?

De är inte de enda med många andra banker laddning tusentals för att få sina priser nere för media och allmänheten. Så när vi letar efter bolån eller en remortgage kontrollerar du ta del av mer än bara de attraktiva räntor som du har visats på tv, kan det ofta vara större avgifter som lurar under sin glänsande fasad.