strategisk standard kostnaden för gå bort från din inteckning

Villaägare som överväger försumliga på sina lån måste noga överväga för-och nackdelar. De bör också överväga möte med en advokat som är specialiserad på finansiella frågor. Som strategiska defaults ökar, fler villaägare som känner överväldigade av sin inteckning situation överväger bara gå iväg. Innan en husägare går ifrån sina bolån, men det finns flera viktiga faktorer som de behöver tänka på. Villaägare måste se till att fördelarna med en strategisk standard långt större än kostnaderna.

Det första en husägare behöver göra är att förstå vad en strategisk standard är. En strategisk standard är när en husägare har råd att fortsätta att betala, men väljer att inte göra det. Den vanligaste orsaken till att en husägare väljer att sluta göra betalningar eftersom lånebeloppet är mer än värdet på fastigheten. Detta inträffar när fastighetsmarknaden kraschar och orsakar värderingar hem att rasa. När en husägare skyldig mer på deras egendom än det är värt, är fastigheten sägs vara under vattnet. En husägare med en inteckning på ett hem som har förlorat en betydande del av värdet kan betala tillbaka lånet i flera år och aldrig igen på sina investeringar. Vissa husägare väljer att gå bort från sin egendom i stället.

Andra bör husägare överväger en strategisk standard bekanta sig med de relevanta lagarna i deras tillstånd. I vissa stater, uppfyller husägare effektivt sina slutet av avtalet genom att överlämna nycklarna till intecknad egendom tillbaka till banken. Banken kan inte tvinga husägare att betala tillbaka hela lånebeloppet om fastigheten har minskat i värde. I vissa stater, dock, är husägare ansvarig för hela lånebeloppet. Även om de går bort från huset, kan banken kräva fortfarande dem att betala. Dessa stater tillåter bankerna att vidta rättsliga åtgärder mot villaägare som försöker strategiskt standard på sina bostadslån. Av denna anledning är det särskilt viktigt att alla husägare överväger en strategisk standard noggrant undersöka de lokala lagarna.

För det tredje, bör husägare vara beredd att leva utan kredit för en stund efter att de gå ifrån sin inteckning. Finansiella experter uppskattar att det tar mellan tre och fem år för en individ som standard på sina lån för att få en bra kredit värdering igen. Villaägare som standard på sina lån behöver göra några kommande större inköp innan de sluta göra avbetalning.

Slutligen, husägare måste bestämma själva om de kan etiskt gå ifrån sina skulder. Många personer känner skam om de inte kan betala tillbaka pengar som de är skyldiga. Andra mår bra om att göra detta, om att banken inte verkar ha några etiska betänkligheter, så de ser inte varför de skulle heller. Detta är ett individuellt beslut som husägare måste ge sig. Beroende på en husägare bosättningsland och personliga föreställningar om återbetalning av skulder, kanske en strategisk standard vara ett gångbart alternativ.