stora långivare är proaktiva i att hjälpa husägare undvika utestängning

JP Morgan Chase & Co redan i november uppgav den vidgas dess ansträngningar att ändra bostadslån i ett försök att begränsa utmätningar med upp till $ 70 miljard i bolån.

Lånet-modifiering program kommer också att ges till låntagare som har lån med Washington Mutual och EMC. JP Morgan köpte Washington Mutual i oktober efter att banken blev den största i landets historia att misslyckas. JP Morgan köpte också EMC, vilket var en inteckning enhet av Bear Stearns.

Som JP Morgan köpte dessa två gigantiska långivare, fick den också inteckningar som inkluderade justerbar ränta inteckningar med minsta betalningsalternativ. Alternativ armarna ge låntagarna ett urval av fyra betalningsalternativ varje månad, som att betala mindre än räntor på lånet och därmed höja lånets balans. JP Morgan hävdar modifieringar för alternativ armarna skulle radera betala mindre än den räntekostnad funktionen och de månatliga alternativen. Låntagarna kommer mer än sannolikt att erbjudas en fast ränta inteckning.

Alternativ Armarna har varit bland de sämsta lånen går tillbaka till sommaren 2007 som inteckning standard har stigit och fastighetsmarknaden har accelererat i fel riktning. Därav uttalandet från JP Morgan tjänstemän, “Vi gör det här för att vi tycker att det är rätt sak att göra.”

Jag håller också det måste sluta eftersom vissa saker inte bara kan låta ha sin gång eller skadan blir oöverstigliga. Programmet hjälper villaägare som bor i sina hem och som “visa förmåga och vilja att betala”. De har också gått så långt att säga att de kommer att ändra bolån med låntagare som är aktuella på avbetalning.

De kommer oftast modifiera lånet till mer konservativa normer som gör det att fungera på en 28/36 skuld till tal basis. De senaste åren har långivarna godkänna lån med upp till 60% skuldkvot som är absurt. Flytta tillbaka ett decennium och därefter arbetade systemet rätt och utmätningar eller låntagare blir sent var inte så våldsamt.

Ytterligare storbankerna att följa stegen i JP Morgan genom att erbjuda lån ändringar till sina kunder såsom Bank of America, som förvärvade Countrywide och även Wells Fargo, som har mindre riskabla kunder på grund av deras mer konservativa emissionsgarantier strategi. Även om låntagarna inte har ett bostadslån med stora banker kan de fortfarande vara godkänd för ett lån ändring program av ett företag som specialiserat sig på skuldsanering och ändringar lån.

Dessutom, när vissa banker lämnar kunden i dammet genom att inte godkänna ett lån modifiering eller ändring är endast för 3 eller 5 år, de har andra alternativ att göra sig av med ett hem som de inte har råd som en kort försäljning eller en kort refinansiera. Bankerna måste hjälpa husägare stoppa avskärmning för att stoppa den finansiella krisen. Många människor förstår detta. Vem kommer att göra lagstiftningen för att göra detta till en verklighet istället för prat medan husägare falla djupare bakom.