stor ökning av inteckning repossessions

Färsk statistik från ministeriet för konstitutionella frågor tillstånd att väcka talan vid domstol bolåneinstitut ökade till 28.476 under det andra kvartalet i år – för dem som inte följer dessa tendenser som är upp över 50% på ett år sedan. Även vid 18.330, var antalet återtagande order den högsta på nio år.

Trots ännu inte nått den tidigare toppen av cirka 40.000 repossessions under andra halvan av 1991 är detta ett mycket oroande trend att villaägare och hyresvärdar lika, som har vant sig vid att ständigt stigande priser och historiskt låga räntor och lånas mot allt större eget kapital antingen att finansiera en högre kvalitet livsstil eller att betala pant på ytterligare förvaltningsfastigheter.

Den massiva prisökningstakten under de senaste åren ger lögn till Gordon Browns skryter om hans “låg inflation” ekonomi. Men den mock chock skräck på upptåg av ännu en lögnaktig politiker har ingen betydelse. Vad som är mycket viktigt är det faktum att det är konsumenternas upplåning mot denna fastighet inflationen som har hållit ekonomin flytande. Med husprisinflation sakta, stoppa, eller gå in bakåt (beroende på vars statistik du tror), folk har inget kvar att låna mot och når sina gränser. Kombinerat med Storbritanniens nära total avindustrialisering och tillit till tjänstesektorn (som har liten eller ingen export värde), kommer detta att ha en allvarlig negativ effekt på ekonomin inom den närmaste framtiden.

Så vad betyder det för dig att hyresvärden? En plötslig storskalig prisras – sett i början av nittiotalet – det verkar osannolikt att denna författare eftersom det fortfarande finns fler människor i behov av bostäder än det finns lämpliga och tillgängliga egenskaper, enkel tillgång och ekonomi efterfrågan – folk kommer fortfarande att behöva egendom att hyra.

Men om ekonomin tar en kraftig nedgång, bortsett från andra problem för komplex för att täcka här, då en hel del fler människor hyran måste betalas av staten. Samt den uppenbara belastning på skattebetalarna, är det helt uppenbart dåliga nyheter för de privata hyresvärdar som vägrar att ta hyresgäster som hävdar bostadsbidrag. Om du tänker på det, är bostadsbidrag bättre än gratis fastighet annonsering i att det finns en ständig ström av människor som tar och de kontroller som definitivt inte studsar!

Dessa negativa hyresvärdar, som i varje företag, de som kommer att befinna sig på efterkälken de proaktiva hyresvärdar som redan har öppnat sina sinnen och omfamnade intäkter som genereras av hyresgästerna på bostadsbidrag. Även om det kan finnas problem för tillfället, är rådet arbetar mycket hårt för att övervinna dem och göra tjänsten allt som det ska vara.