stoppa avskärmning och spara ditt hem

Tre av fyra låntagare som går in avskärmning processen lämna det genom något annat än en påtvingad avskärmning försäljning eller auktion. De tar sina lån uppdaterade genom betalningsarrangemang arbetade ut med lien innehavare, de refinansiera sina hem, eller de säljer dem för att stoppa avskärmning.

huvudorsakerna till avskärmning
Att förlora jobbet – The Midwest har sett en ökning av utmätningar under de senaste åren på grund av förlusten av industrijobb, som drabbas hårdast är Michigan, Indiana och Ohio.

Naturkatastrofer – Villaägare fortfarande känner av effekterna av orkanen Katrina, vilket har bidragit till stigande avskärmning skattesatser i Mississippi och Louisiana.

Justerbar ränta inteckningar – Låntagarna blir efter på sina justerbar ränta subprime. Dessa hög ränta lån står för cirka 4% av alla inteckningar. De börjar med låga priser som kan klättra i några år till där betalningarna ligger utanför låntagarens medel.

sätt att stoppa avskärmning
Vissa ägare har möjlighet att refinansiera sina bolån för att fånga upp deras Uteblivna betalningar. “Sällan har det funnits en så fördelaktig tidpunkt att refinansiera till en 30-årig fast ränta inteckning om du har en justerbar ränta lån,” säger Jeanne Sahadi, CNNMoney.com senior författare. “Den genomsnittliga räntan på 30-åriga lånet har fallit mer än tre fjärdedelar av en procentenhet sedan i juli, och det är nära den lägsta nivån sedan oktober 2005.”

Vissa långivare kommer att låta låntagarna lägger de betalningar som de har missat på slutet av inteckning för att undvika utestängning.

Stoppa utestängande förfarande är inte lätt men det kan göras. Samhällsgrupper och ideella rådgivare bostäder kan fungera som medlare mellan brottsligt låntagare och oroliga fordringsägare.

En sak du kan göra i dag är att få en gratis refinansiering offert på Easy Mortgage Refinancing.com. Din information är helt säker och kommer endast att användas för att förbereda din kostnadsfri offert.