stoppa avskärmning – hur processen fungerar

Ibland (faktiskt nästan hela tiden) det bästa försvaret är en stark offensiv. I förhållande till världen av bolån, räddningsaktioner, fryser utlåning, och (igår) utmätningar, innebär detta att det ibland är bättre att undvika att hela avskärmning scenen innan du blir begravd i det upp till armhålorna och har inget annat val än att få din händerna smutsiga. Kom ihåg, med optioner ger åtminstone viss makt, och någon makt är bättre än ingen när du kröp framför din långivande institutet, be om nåd och pengar.

Med detta i åtanke, här är en lista på 10 saker som kan hjälpa dig att stoppa avskärmning, innan du ens får en avskärmning varning eller en “sen betalning” brev. Det är inte en “att göra” lista, det är faktiskt en “inte göra” lista … men följ denna som det är de 10 budorden, eftersom vart och ett av dessa brott har potential att skicka dig rusar över kanten av finansiella förtvivlan.

Ett. Inte misslyckas att samla besparingar för en nödsituation.
Många önskemål och behov inför oss alla varje dag. Varje dollar vi tjänar verkar ha sin bana bestämmas innan det kommer till vår hand. Detta resulterar ofta i folk sätta undan lite eller inga besparingar för en regnig dag. Ändå händer regniga dagar, det faktum att vi vet. Jag skulle älska att se villaägare med sex månaders avbetalning i besparingar. Som ett minimum folk ska ha en till tre månader för avbetalning som en reserv för att hjälpa till att stoppa en avskärmning.

2. Inte fastna utan ett hem kapital kredit på plats.
Om något kommer upp tvingar dig att stoppa en avskärmning du behöver pengar snabbt men alternativen kan vara borta då. Minst 90% av utmätningar skulle kunna förhindras eller fördröjas om hem kapital linjer kredit tidigare aktiverad. Ställa in en linje kapital kredit kan ofta göras utan kostnad och kan låsa in priser så låga som 4%. I de flesta fall betalar du ingenting varje månad om du inte tillgång till linjen. Ingen förväntar någonsin plötsliga hälsoproblem, förlust av ett jobb eller nödsituationer som kräver pengar snabbt. Per definition kan dessa oförutsedda händelser förhindrar få ett lån när de inträffar. Genom att inrätta ett hem linje kapital kredit innan du någonsin missar en inteckning betalning, kommer du att ha pengar när du verkligen behöver det. Ingen anledning att fylla i en ansökan igen, bara skriva dig en check. När saker kommer tillbaka för, betala tillbaka linjen och sedan använda det igen nästa gång. Bara vara noga med att inte använda linjen för oseriöst ändamål och du kommer att älska ditt hem linje kapital kredit – speciellt om du aldrig behöver använda den.

Tre. Missa inte en inteckning betalning.
Detta kan verka som en “no-brainer”, men varje avskärmning spårar dess ursprung till saknade en inteckning betalning. Förvara dessa saker i åtanke här:

Ett. Hoppar en inteckning betalning rankas som en mycket allvarligare fråga än saknade ett verktyg eller kreditkort. Tänk inte spendera på oväsentligheter, ignorera en annan faktura eller använda besparingar innan du låter ett pass inteckning skyldighet.
2. När du har missat en inteckning betalning du har startat på hal is och saknade en andra, tredje eller fjärde utbetalningen blir lättare ur en psykologisk synvinkel.
Tre. När du har missat en inteckning betalning, lider din kredit en omedelbar slag, som kan stoppa dig från att få det lån du behöver spara ditt hus. Medan vissa avskärmning förebyggande lån återstår alternativen djupt in avskärmning processen, hur mycket du kan låna minskar med varje motsvarande minskning i din kredit värdering. Ofta skillnaden mellan vad man kunde ha tagit som utgår från en avskärmning förebyggande lån eller refinansiera innan du missar din första inteckning betalning och lånet tillgängliga efter att ha missat flera betalningar innebär skillnaden mellan att behålla eller förlora ditt hem.

4. Inte misslyckas att be om hjälp.
Vissa säger, “En vän i nöd är en vän faktiskt” men när det gäller att försöka stoppa en avskärmning stolthet måste ta ett baksätet. Rädsla, skam och förlägenhet röra precis i kanten av de djupa känslor som påverkar någon förlora sina hem till utestängning. Det sista någon i avskärmning vill göra är att erkänna att en förälder eller syskon som de har fått in sådana problem. Men ingen annan än en förälder, syskon eller nära vän skulle stå vid din sida och hjälpa dig genom en upplevelse så svårt som en avskärmning. Kom ihåg dessa punkter:

Ett. Folk kommer att lära av din situation när det träffar papper eller när man måste flytta ut ur huset, skulle du inte hellre de hörde nyheten från dig först?
2. De flesta människor som du bryr dig om kommer att vara mer förståelse än du förväntar dig och kommer inte att försöka få dig att känna sig som ett misslyckande.
Tre. Du kan bli förvånad över vilken typ av hjälp kommer att erbjudas och vilken skillnad det kan göra för att rädda ditt hem från avskärmning och att du känner dig bättre om hela situationen.

Fem. Ignorera inte långivaren.
På något sätt få bakom på en inteckning kommer med en inbyggd i tron ??att ringa din långivare utgör en synd eller att ett samtal till en långivare kommer att resultera i deras rippa huvudet rakt igenom ackordet. I sanning, de flesta långivare uppskatta att veta varför du har problem och liknande uppdateringar om hur det går, speciellt när dina problem har berättigade skäl som hälsofrågor eller förlusten av ett jobb. Behandla brev från din långivare som wake up call från en berörd granne snarare än ett hot från en översittare. Kom ihåg – Bankerna vill hjälpa dig att komma tillbaka på rätt spår, de vill ha sina betalningar inte ditt hus. Om du inte tror att du kan prata med dem själv om en plan för det finns professionella avskärmning förhandlare som kan hjälpa om du har halkat efter.

6. Förneka inte att du har ett problem.

Tekniken som oftast används för att behandla en avskärmning eller finanskris förblir “struts” metod för att ignorera problemet. En liknande valmöjlighet innebär att reagera på de frågorna genom att förlora hoppet och ge upp. Efter dessa banor kommer säkert att leda till aldrig stoppa hus avskärmning. Från den tiden man jämnar tänker en betalning blir sen bara en begränsad tid existerar tills avskärmningen auktion och för varje dag fler alternativ blir tillgängliga. Möta problemen, ta itu med dem, och hitta lösningar.

7. Tror inte du har inga alternativ, inte misslyckas att dra nytta av dem.
Du kan tro, eller din långivare kan få dig att tro att du måste betala dem fullt ut eller förlora ditt hem till utestängning. I själva verket, många alternativ finns som gör att du kan hålla ditt hus och stoppa avskärmning fortsätter utan att betala alla dina arrearage på en gång. Vissa val kan även minska vad du är skyldig på din fastighet med tiotusentals dollar. Nästan alla har några alternativ och det tidigare du agerar desto fler alternativ du har. Som avskärmning datumet närmar sig, alternativ fortsätter att bli tillgänglig förrän vid avskärmning datum endast full betalning eller en konkursansökan kvar. Läs mer om vilka alternativ avskärmning förebyggande du har och agera så fort du kan.

8. Spendera inte vad pengar du har på andra räkningar.
Efter att ha missat avbetalning i 3 eller 4 månader en inteckning företag får “kalla” eller “accelerera” bostadslånet. När detta händer de inte längre ta en månatlig betalning, i stället insistera alla återbetalningarna göras på en gång. Även andra alternativ kort för att betala alla arrearage kan förhandlas, det största misstaget folk gör vid denna tid innebär fördelning av vad lite pengar de har. Det verkar nästan naturligt eftersom inteckning företaget säger att de inte vill ha dina pengar, och den andra inteckning företag, kreditkort och andra kallar vardag krävande pengar, rätt sak att göra det betalar de andra. Om det finns tio människor ringer, gör nio lyckliga innebär färre samtal för dig och mindre huvudvärk på kort sikt. I den större bilden representerar detta ett kritiskt misstag. Vid något tillfälle du behöver dessa pengar för att rädda huset. Många metoder finns för att stoppa en avskärmning, men de kommer alla att kräva pengar. Fråga dig själv, “Skulle du förlorar hellre ditt kreditkort eller förlora ditt hus?” Om du vill behålla huset och du kan inte betala vad de vill bara spara det du kan, du kommer sannolikt att behöva det för de åtgärder du kan vidta för att spara ditt hem. För mer om detta ämne läste “Vem ska betala när du kan betala alla”.

9. Sluta inte göra betalningar.
Du har missat en inteckning betalning. Nu kommer den andra månaden och du får en faktura för två utbetalningar. Del sätt trodde den månad du har pengar för en betalning, men räkningen säger att du är skyldig två så att du inte gör någonting. Tänk noga innan du faller i den fällan. Det kommer att komma en tid när banken kommer att kräva att du betalar allt du är skyldig dem och de kommer att ta inte mindre. Fram till banken vägrar att ta dina pengar överväga att göra vad betalningar du kan. Detta kommer att visa den bank du har för avsikt att betala dem och visa dem ansträngningar görs. Ännu viktigare om över fyra månader du gjorde bara två betalningar du kan vara bara 60 dagar kvar, medan det inte kan göra banken lycklig, kan det inte uppfylla sina kriterier för att starta en avskärmning. Att hålla kontakten med banken och göra några utbetalningar kan fördröja starten av avskärmning många månader. Förhoppningsvis under den extra tid du kan lösa de underliggande problemen och undvika att någonsin ha en avskärmning. Å andra sidan, bör om du har något hopp om att någonsin hålla huset något du betalar för att stanna längre ses mer som hyra, som kan eller inte kan vara meningsfullt beroende på dina personliga förhållanden.

10. Missa INTE deadlines konkursansökan.
Korrekt arkivering av ett kapitel 13 Konkurs stoppar alltid en avskärmning i dess spår. När ett kapitel 13 plan för att betala tillbaka fordringsägare möter godkännande från domstolen och gäldenären betalar alla betalningar enligt planen avskärmningen aldrig startar igen. Underlåtenhet att göra betalningar ger kreditgivaren möjlighet att starta om avskärmning när den slutade innan kapitel 13.

Ett. Punkter att komma ihåg: Du måste lämna i tid, underlåtenhet att uppfylla en arkivering deadline kan resultera i att förlora ditt hem.
2. Du måste göra alla betalningar som krävs enligt planen, annars borgenär kan starta avskärmning tillbaka upp.

För mer information läs materialen i kapitel 13 FAQ eller på Gäldenär Links. Du kanske också vill komma i kontakt med en konkurs advokat.