stoppa avskärmning genom ansökan om konkurs

När du är på väg att förlora ditt hem, bryr du dig inte om något annat. Den förbrukar alla dina tankar. Det enda sättet du kommer att kunna slappna av är att få avskärmning avblåstes så att du kan gå tillbaka till njuta av ditt hem och ditt liv. Tja, som ett sista desperat försök finns en metod tillgänglig för att stoppa avskärmning på ditt hem.

Så snart du fil måste avskärmningen skulle vilandeförklaras och banken kan inte driva ytterligare inkassokrav tills konkursen behandlas. Detta gör att du kan komma upp med en plan för att rädda ditt hem genom att erbjuda en modifierad tidtabell för att betala dina skulder. Planen behöver inte täcka alla dina oprioriterade skulder, men det måste få godkännande av en konkurs domare innan den kan träda i kraft.

Du kan inte ansöka om konkurs förrän du har avslutat kredit rådgivning. Detta krav tjänar syftet att se till att en konkurs är egentligen det enda sättet du kommer att kunna betala dina skulder. Den kredit rådgivning Företaget ska arbeta med du försöker komma fram till ett sätt för dig att betala dina skulder utan konkurs. Deras föreslagna planen ska lämnas in då du filar.

Du får fjorton dagar från det att du filen för kapitel tretton konkurs tills din föreslagna återbetalningsplan måste vara på filen med domstolen. Detta fönster kan göra det möjligt för dig att gå vidare och lämna om du behöver för att få avskärmning på ditt hem stoppas innan du kan avsluta din plan.

Efter ansökan, kommer ett borgenärssammanträde inrättas. Du måste visas vid detta möte för att svara på dina borgenärernas frågor om din återbetalningsplan. Några av dina fordringsägare kan ifrågasätta det belopp som du har för avsikt att betala. De vill se till att du inte kommer att ha några pengar kvar efter att ha betalat dina skulder och nödvändiga levnadskostnader.

När dina fordringsägare har haft en chans att invända mot bestämmelserna i din plan, kommer domaren granska den och fatta ett beslut. Om din återbetalning plan godkänns, kommer du att göra varannan månad eller månatliga betalningar till domstolens förvaltaren. Pengarna kommer sedan att delas ut till dina fordringsägare enligt planen.

Om du har möjlighet att hålla sig till avbetalningsplan, kan kapitel tretton konkurs stoppa avskärmning och spara ditt hem. Men, om du standard på avtalet, kan domstolen omvandla ditt fall till en kapitel sju konkurs och sälja dina tillgångar för att betala dina skulder. På grund av för-och nackdelar som arbetar med denna plan är det viktigt att diskutera detta alternativ med en erfaren lån modifiering advokat innan ansökan konkurs.