stoppa avskärmning försäljning

Har du fått ett meddelande om att ditt hus kommer att säljas till en avskärmning försäljning på en viss dag? Meddelandet kan vara från din bolåneinstitutet om du bor i en “icke-rättsliga” avskärmning stat eller det kan vara från din bolåneinstitutet advokater om du bor i ett “rättsligt” avskärmning tillstånd. Om du har fått ett meddelande, vill du troligen veta hur man kan stoppa avskärmning försäljning.

Den enda verkliga sättet att stoppa avskärmning försäljning är att betala dina lån långivare. Jag vet, om du kunde göra det, skulle du inte vara i denna plats i första hand. Förutom för att betala ditt hem långivare, kan du överväga att lämna in konkursansökan.

En viktig aspekt av konkurs kallas “automatisk vistelse”. När någon filer konkurs, de flesta civila insatser, exempelvis avskärmning, är temporärt stoppas av tiden för konkursansökan. Detta innebär att om en avskärmning försäljning ska ske kl 11:00, men du lämna in konkursansökan vid 10:59, är den avskärmning försäljning tidsmässigt stoppas. Självklart kan du inte filen i sista minuten bara för att du behöver ha tid att anmäla ditt hem långivare som du har lämnat in konkursansökan. Men det är möjligt att lämna in och meddela din bolåneinstitutet inom några minuter.

Det finns två typer av konkurs som gäller för de flesta individer. En “Kapitel 7” konkurs och en “Kapitel 13” konkurs.

Ett kapitel 7 konkurs kan försena en avskärmning försäljning på grund av “automatisk vistelse”, men det kommer inte att stoppa en avskärmning försäljning om du betalar din inteckning långivaren. Om ditt hem långivaren inte betalas, kommer det fil i konkurs domstol om tillstånd att gå vidare med försäljningen. Och i de flesta fall, kommer konkursdomstolen ge tillåtelse.

Ett kapitel 13 konkurs kan faktiskt stoppa en avskärmning försäljning. Det finns fortfarande de “automatisk vistelse” för att fördröja försäljningen. Men eftersom ett kapitel 13 konkurs är en domstol godkänd avbetalningsplan, kommer du att få betala arrearage inteckning betalning under tiden. Om du slutför betalningen planen, kommer du har betalat din inteckning långivare och avskärmning försäljning kommer att ha stoppats. Å andra sidan, om du inte fullfölja planen, kommer ditt hem långivare inte betalas och kommer att be konkurs domstol om tillstånd att gå vidare med avskärmning försäljning. I de flesta fall kommer konkursdomstolen ge tillåtelse.

Annat än att betala din inteckning långivare eller arkivering konkurs, du verkligen inte har några möjligheter att stoppa en avskärmning försäljning. Du kan prata med din inteckning långivare, men när en avskärmning försäljning är inställd, är din inteckning långivaren mindre benägna att prata med dig för att fördröja eller stoppa avskärmning. Men det skadar inte att fråga ditt hem långivare att stoppa eller fördröja avskärmning försäljning.

Detta är allmän information och inte juridisk rådgivning. Om du behöver specifik information eller har frågor av något slag, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.