steg-för-steg guide till hyresfastigheter lån modifiering – Del I – lån som kan ändras

Lån modifiering går genom en massa olika namn. Oavsett om du kallar det ett lån modifiering, inteckning modifiering, omstrukturering, eller en workout plan, är lån modifiering när en låna, som har svårt att göra sin avbetalning, arbetar med sina långivare för att ändra villkoren för deras bolån. Den workout plan kan resultera i tillfälliga eller permanenta förändringar av bolåneräntan, termen, eller den månatliga utbetalningen av lånet.

Om du är en investerare som förutser din ränta ökar, eller vem som ligger bakom på din inteckning betalningar, är du inte ensam. Även om du kan temped till, är det värsta du kan göra för att gömma sig från bankerna. Bankerna kommer sannolikt att arbeta med dig om att förklara din situation för dem. De kan ändra ditt lån, skjuta upp dina betalningar, eller erbjuda andra former av stöd så att du kan göra bra på ditt engagemang utan att förlora investeringen.

Denna artikel kommer att hjälpa fastighetsinvesterare få en förståelse för steg-för-steg lån ändring process, och lära dem att nå ett lyckat resultat.

vilken typ av lån bör ändras?

Om ditt lån är räntan justering, varje månad, varje 6 månader, eller varje år eller om din ränta är över 5%, bör du överväga att förhandla med din bank för att ändra lånet. Det är inte ovanligt att se bankerna sänka räntan till 2% till 3% intervall för så kort som tre år, eller så länge som resten av lånet.

Vissa typer av lån som har låga inledande räntor, men som har dolda kostnader kan också behöva modifieras. Dessa inteckningar kan ha varit lätt för dig att få och ge en början, men kommer inte att ha råd senare.

Ett exempel är en ballong lån, vars fullständiga princip beror 3-5 år från lånet inledande snarare än de 30 år sikt av konvention lån. Ingen kan betala hela principen om du försöker sälja fastigheten före förfallodagen. Om ditt lån är upp och ner, är det enda alternativet för att korta sälja eller att utestänga. Den förstnämnda kräver banken att godkänna, den senare kommer att skada din kredit värdering. Du kommer att vilja att börja förhandla med banken tidigt, minst 1 år före förfallodagen för att ge tillräcklig tid för att lösa problemet med ditt eget intresse.

Några andra lån kan ha konventionell 30 års sikt, men de är inbäddade med en bestämmelse som kallas en förskottsbetalning straff, som du kanske inte ens vet om det. En ärlig lån agent ska aldrig sälja dig ett lån med en förskottsbetalning straff om de inte avslöja det i förväg. Du kommer oftast betala en brant avgift om du vill att refinansiera eller sälja din bostad om du inte uppfyller hela 30 år sikt. Om dessa villkor är närvarande, bör de tas bort helt under lån modifiering.

investerare vs husägare

Denna artikel fokuserar på att tillhandahålla information för fastighetsinvesterare. Vi kommer inte att täcka husägare-specifika ämnen såsom Making Home Affordable, det federala programmet aviserade i början av 2009. Mycket av vårt fokus kommer att ligga på skillnaderna investerarna kommer att möta när de förhandlar med de banker vars lån modifiering stor del koncentrerar sig på federala program och hjälper villaägare snarare än investerare.

Det är olyckligt att det finns en hel del mer hjälp från de federala och statliga myndigheter för villaägare men mycket lite för investerare. Denna artikel ger detaljerad och specifik information för investerare att få ett försprång på sina lån ändringar.

Ska jag anlita en firma?

Du kommer att se ett gäng företag som påstår sig kunna hjälpa dig med lån modifiering, säger att ha en advokat på din sida kommer att öka dina chanser att lyckas. Sanningen är att den advokat vid dessa företag inte fungerar på ditt ärende direkt. Istället han eller hon hyr ett gäng assistenter som tar dina finansiella data, fylla i formulär, och uppmanar bankerna på uppdrag av dig. Dessa advokat i dessa företag är ett sätt för dem att ta ut vasaller up-front innan du ens vet deras kvalitet i arbetet. Assistenterna kommer inte veta din situation bättre än dig själv, så att de i allmänhet inte är värt kostnaden.

Tänk på hur många klientfiler dessa assistenter hanterar en dag tillsammans med frustrationen av att behöva handskas med bankernas överarbetade förhandlare, som går igenom tusentals filer och röstmeddelanden dagligen. Du kan föreställa dig bågarna du måste hoppa igenom för att få en statusuppdatering från kedjan av människor hanterar din fil. De flesta av de investerare vi pratar med hamnade gungade de företag som de hyrt (efter att slösa pengar på up-front advokat hållare) och började över processen på egen hand. De flesta har mer framgång på detta sätt.

Detta betyder inte att du kommer att ha några hinder för att försöka få tag på din bank förhandlare eller få de rätta finansiella uppgifter genom att bankerna, men du kommer att ha ett mindre lager mellan dig och banken.

Kom ihåg att lån modifiering är inte det enda alternativet du har när det gäller att hantera din fastighet. “Efter Crash, vad göra med mina Rentals nu?” hjälper dig att avgöra om lån modifiering bäst passar din ekonomiska, skattemässiga och livssituation.