steg-för-steg guide till hyresfastigheter lån modifiering – del 2 – dokument checklista

Det första steget för att starta ditt lån modifiering är att förbereda följande dokument, företrädesvis i en digital PDF-format. Dessa dokument innehåller:

Ett. Ett svårigheter brev

Alla banker kommer att kräva att du lämnar en förklaring av dina svårigheter och varför du behöver ditt lån ändras. Förklara svårigheter är lättare än du tror, ??särskilt i denna ekonomi när många av dina hyresgäster kan ha problem med att betala hyran, eller när dina fastigheter sitta vakant under en längre period.
Orsakerna kan innefatta vilken som helst av följande:

inkomstbortfall (uppsägningar, paycut, nytt jobb, affärer förlust)
familjefrågor (dödsfall, skilsmässa, funktionshinder, medicinska, barnomsorg / förälder)
hyresfastigheter frågor (vakans, reducerade hyror, vräkningar, skadestånd)
låneemissioner (negativ amortering, justerbar reset, intresse-endast)
fastighetsfrågor (inget eget kapital, kan inte refinansiera / sälja, utmätningar i området)
övriga skulder (kreditkort, college undervisning, retentionsrätt / domar, barnbidrag)

Inte skriva ett långt brev, eftersom det oftast inte i fokus för din långivare att godkänna eller neka din ansökan lån modifiering. Skriv bara en kortfattad, 1-sidor långt brev som förklarar din situation och hur långivaren kan hjälpa dig. Umbäranden brev bör innehålla Lender (er) och lån nummer (s), Fastighet Adress och underskrift (er) för alla parter som anges på lånet (s).

2. finansiell kalkylblad

De flesta banker har sina egna interna former (eller kalkylblad) som du kan använda för att lista dina inkomster, utgifter, tillgångar och skulder i. Det är oftast inte nödvändigt att använda sina former, och ofta ett Excel-ark gjorda av dig kommer att vara tillräcklig. Du måste veta vilken typ av data som dina banker kräver, och komma med en lämplig kalkylblad. Loan Modification Självhjälp Kit innehåller bankernas former, samt vår egenutvecklade kalkylprogram för att hjälpa dig gå igenom denna process snabbt och enkelt. Kalkylbladet anpassas mot varje banks specifika krav och automatiskt beräknar summorna.

Din hushållens inkomster och utgifter är de mest kritiska kriteriet din långivare kommer att använda för att bedöma de tillgängliga lån ändring program som passar din situation. Å ena sidan kan för mycket hushållet överskott diskvalificera dig från sina program. Å andra sidan behöver de garantier du har förmågan att fortsätta att betala efter att ditt lån ändras. De flesta hushållens kostnader är en uppskattning och kan variera från månad till månad, och vad du har varierar beroende på bank.

Investerare är skyldiga att redovisa intäkter och kostnader från andra hyresfastigheter, särskilt de som visar på dina kreditupplysningar. Räkna inte siffrorna i fastigheten i fråga i din totala beräkningen. Banken brukar inte anser inkomster från fastigheten, och kräver din andra inkomstkälla vara tillräcklig för att stödja den modifierade lån betalning.

Fastighetskostnader bör omfatta fastighetsskatt, husägare förening avgifter, sakförsäkring, egendom förvaltningsavgifter och andra kostnader som uppkommer varje månad. Vissa banker kan tillåta underhåll / reparation kostnader som skall ingå. Det belopp du spenderar kan variera från månad till månad. Därför måste du ta hänsyn till din totala intäkter / kostnader tal för att bestämma rätt mängd för att rapportera till banken.

För att göra det hela ännu mer komplicerat, har varje bank sina egna kriterier för att utvärdera modifiering möjlighet och program som finns tillgängliga för din situation. Ditt fall kan avslås om din ekonomiska förhållande inte uppfyller något av sina systemkrav. Kom ihåg att din förhandlare eller processor, den person som fick hantera ditt fall, beror enbart på att skriva in dina finansiella data i sina egna system som sedan visar noll eller flera tillgängliga program för din situation.

Varje bank har ett eget datasystem som har olika kriterier. Det är viktigt för dig att möta deras systemets kriterier. Även om denna artikel inte kommer att lista de kriterier för varje bank, Gör-det-själv-kit: Rental Property Loan Modification ger dig detaljerade detaljerna i vad din bank är ute efter i din ekonomiska information.

Tre. kontoutdrag

Du kommer att behöva omfatta två till tre månader av ditt senaste kontoutdrag. Var noga med att endast kontrollera kontoutdrag snarare än sparkonton som visar stora tillgångar. Du vill inte banken att tro att du är alltför rika för ett lån modifiering.

4. självdeklaration, W2s, irs 4506t formulär

Använd förra årets federal självdeklaration, vilket inkluderar blankett 1040 och alla scheman. Ta inte med kalkylblad eller någon närstående dokument. De flesta banker kräver också W2s om du har dem från det gångna året. 4506T formulär kan laddas ner från IRS som gör att din bank för att begära självdeklaration direkt från IRS om det behövs.

Fem. inkomst bevis

För dem som tjänar inkomster från arbetsgivare, kommer bankerna brukar kräva två månaders värde av lön Män. För dem som egenföretagare, ska du inkludera en månatlig vinst och uttalanden förlust täcker tre till sex månader.

Om du samlar arbetslöshet eller handikapp, kan bli lite knepigt. Vissa banker kräver att intäkterna från de senaste sex till nio månader för att vara berättigade intäkter. Lån modifiering själv kan ta många månader och gör din ursprungligen kvalificerad intäkter blev icke godtagbara i slutet. Vissa banker anser inte arbetslösheten inkomst alls, oavsett hur länge det kommer att pågå.

6. Annan uthyrning fastighetens relaterade dokument

Om du har andra hyresfastigheter och de visas på din kredit historia, måste du inkludera din hyresintäkter från dem. Bankerna kommer att be om den första och sista sidan av ditt hyresavtal, som visar månadshyra. Vissa banker kräver hyresavtal att ha minst sex månaders begreppet vänster. Du kommer också att krävas för att lämna in fastighetsskatt och uttalanden försäkring.

Hyresfastighet faktiska månatliga utgifter varierar från månad till månad. Det är upp till din egen tolkning lämpligt belopp för att rapportera till din bank. Dessa kostnader kan ofta göra-eller-bryta din insats lån modifiering. Var noga med att backa upp dig med tillräcklig kunskap om din banks utvärderingskriterier.

Fortsätt att läsa den del III och mer på RealInvestorTips.com Loan Modification – Del III: effektivt sätt att följa upp med långivare