steg för att framgångsrikt ändra din inteckning

Ansöker om ett lån modifiering kan få överväldigande för de flesta villaägare. Många människor tror att modifiera din inteckning är en tuff och ansträngande procedur. Därför, många familjer hamna förlora sina hem eftersom de är för rädda för att prata med sina bolåneinstitut och är försiktiga med den långa utdragna process.

Dock kvarstår det faktum att ett hypotekslån modifiering kan vara en rättfram process även om det kan ta lite tid att veta det slutliga resultatet av ansökan. Det är bara de förutfattade skräck i medvetandet hos husägare som får dem att känna att de är i en återvändsgränd med sina hem. Om du bara följt några enkla inblandade steg, kan du få ditt lån ändras till en betalning du faktiskt har råd.

steg 1: vistas organiseras

Det första steget är helt enkelt att bli organiserad. Många husägare gör misstaget att hoppa rätt in och sedan få helt nedtyngd under trycket av att rädda sina hem. Allt du behöver göra i början är att sitta med din familj, diskutera dina mål och din nuvarande resurser för att uppnå dessa mål och se till att du har en handlingsplan.

Om du är osäker på hur lånet ändring processen fungerar, skaffa dig en guide och gå igenom det. Helst om du köper guiden via Internet, se till att du får fri obegränsad telefonsupport med ditt köp. På så sätt kommer du också ha någon att hjälpa dig under hela resan utan eskalerande kostnaderna.

steg 2: ordna dina dokument

Mortgage långivare kommer att kräva en rad dokument tillsammans med din ansökan. Utan dessa dokument, kommer din ansökan säkert avslås. Exempel på dessa dokument är paystubs, kontoutdrag, umbäranden brev och finansiella kalkylblad, etc.

Lär dig vad som krävs av din bolåneinstitutet. Gör en checklista och börja sätta dessa dokument tillsammans. Säkerställ ingenting är utelämnat.

steg 3: granska dina dokument

Det är inte bara nödvändigt att ha alla dokument i stället. Du behöver se över dem för misstag. Kontrollera och kontrollera igen dem om du måste. Eventuella fel i handlingarna kunde få din ansökan avslås omedelbart.

steg 4: Applicera med din bolåneinstitutet

Nu när du har dina dokument på plats och du vet hur lånet ändring processen fungerar, måste du ansöka om att ändra din inteckning omedelbart. Skicka in din ansökan till din bolåneinstitutet, se till att de vet att svårigheter du möter i att betala din nuvarande inteckning och se till att de verifiera mottagandet av alla de handlingar som lämnats in av dig.

Innan du lämnar in din ansökan ska du också få några tips om hur man talar med din bank. Lära sig vad långivare leta efter innan kan öka dina chanser att lyckas ändra ditt lån. Detta är ett viktigt steg. Om du vet vad du ska säga och hur man presenterar dina dokument, det kan göra en enorm skillnad i din modifiering.

steg 5: uppföljning

Detta är det sista steget i processen. Kom ihåg, alla de följa upp med din långivare måste ta plats från slutet. Bankerna kommer aldrig att ringa dig. Du måste ringa din bank för att lära sig om status för din ansökan. Följ upp minst var 2 veckor och erbjuda din bank stöd om de behöver ytterligare information från dig. Kalla dem regelbundet kommer hjälpa till att snabba upp din ansökan och även kommer att se din bolåneinstitutet har allt de behöver för att godkänna ditt lån modifiering.