steg för att förhandla lån ändringar

Med den plötsliga upp-och nedgångar i fastighets-och bostadsmarknaden i dessa dagar, är la stort antal husägare blir bekant med uttryck som inteckning ändringar och bostadslån refinansiering.

Det kan finnas en god chans att du har hört talas om dem tidigare också, men kanske inte har förstått exakt vad de menar. Huset ägare, som har svårt att göra sin avbetalning, ofta väljer modifiering lån.

Uttrycket “modifiering lån” är ganska missvisande det kan inte vara exakt kallas ett lån, eftersom det är egentligen bara en ändring av de nu existerande bolån. Med andra ord behöver man inte tillämpa ett nytt lån, men bara göra några ändringar och ändringar av villkoren för redan befintliga lån och, som ett resultat, kommer till nya, lägre månatliga avbetalningar.

Du kanske undrar om din bank eller låneinstitut är angelägen om att erbjuda dig lån ändringar. Tja, är det bästa sättet att lära sig om detta genom att prata med banken eller institutionens förlustexperter lindring,

och försöker ta reda på om du uppfyller kraven för deras planer inteckning modifiering.

Var och en av bolåneinstitut kanske skiljer sig från varandra, men de har oftast liknande kriterier för uppkomst dagen för utlåningen, det kapitalbelopp saldot på ditt lån, och förhållandet av kapitalbelopp, räntor, skatt och försäkring (PITI) till din månatliga bruttoinkomsten.

Om du uppfyller dessa kriterier så du kan komma i fråga för olika låneprogram justering.

Efter lärande som du kan vara berättigad till systemet, är nästa steg du bör ta för att ansöka om ändring formellt, för detta kan du bli tvungen att skriva umbäranden brev som förklarar vad som hände som gjorde att du inte kan göra din nuvarande månatliga inteckning betalningar , och se till att du specificera särskilda skäl som medicinska räkningar, olyckor etc.

Några steg om hur att förhandla lån ändringar listas nedan:

1) Du ska vara säker på din nuvarande ekonomiska situation innan du kontaktar banken eller utlåning. Du kommer att behöva exakt bestämma din månatliga inkomst, dina utgifter för faktura betalningar och metoder för att skära ned på kostnaderna. Du kan kontakta ideella rådgivning för att sätta ihop en ekonomisk analys utan någon kostnad. Rådgivaren kan också hjälpa dig att förhandla med långivare.

2) För det andra, prata med din långivare och få en uppfattning om vad du exakt behöver, prata med dem om din nuvarande situation och vad de kan erbjuda för att hjälpa dig

3) Förbered några svar i förväg, om hur du planerar att så småningom betala tillbaka lånet. Du bör försöka att ta första steget i att öppna förhandlingarna genom att lägga ett första förslag på hur du planerar att betala tillbaka beloppet.