statsskuldväxelränta hjälpa lägre boräntor hitta stöd

Den Treasury takt ökar orsakade boräntor att göra en mycket snabb hopp i slutet av maj och början av juni. En övergång från 4,8% till 5,59% under tre korta veckor är nästan obefintliga, men det är precis vad vi såg. För de individer som försöker refinansiera, det gjorde saker mycket svårt. Vissa låntagare hade väntat månader att slutföra sin inteckning program och innan de insåg att det hade priserna hoppade nästan en hel procentenhet.

Om priserna fortsätter på denna volatila väg, skulle bostadsmarknaden har helt fallit isär på kort sikt. Lyckligtvis 10 år statskassan ränta slår starkt motstånd på 4% och har sjunkit ända tillbaka under 3,5%. Regeringen kliva in och sälja båten full av statsobligationer hjälpte definitivt att pressa bolåneräntor lägre. Federal Reserve Bank klev också in och köpte mer inteckning värdepapper som definitivt bidragit till att pressa totalt sett tillbaka ned nära 5%-strecket.

För alla som har funderat på att gå igenom refinansiera processen, kan nu vara dags. Om 10 år träffar stödnivå runt 3,4%, vilket också är 50 dagars glidande medelvärde, då kommer vi sannolikt att se en kraftig studs i både statskassan ränta och övergripande räntor. Om du inte ta steget att avsluta inteckning ansökan nu, kan du se 6% ränta innan det alltför länge.

President Obama och Ben Bernanke kommer att fortsätta att göra allt som krävs för att sätta en botten på bostadsmarknaden. Om det innebär att se totalt sett ligga under 5,5%, kommer de definitivt försöka, men kommer det att fungera?