statliga inteckning hjälpprogram – få regeringens hjälp

Den finansiella krisen har lett regeringen att komma med ett utbud av hjälp statliga inteckning program. Men de kan vara lite svårt att hitta. Annonser som talar om den nya lagstiftningen leder sällan en person på rätt väg. Här är en genomgång av de program och platser där en person kan få hjälp regeringens inteckning.

statliga inteckning hjälpprogram

Det mest förnuftiga sättet att få äkta råd är att prata med en HUD godkänd rådgivare. Rådgivaren kommer att erbjuda autentisk information om hjälpprogram och hur en person som kvalificerar. De vet allt som är tillgänglig efter att ha diskuterat låntagare situationen.

Avgifter:

En person behöver inte betala någon avgift för dessa hjälpprogram. Analys och rådgivning är helt gratis. I själva verket måste husägare vara försiktig med någon som ber om en avgift.

vara försiktig med bedrägerier:

Om en person gör ett lån ändring med en långivare, kommer han eller hon måste betala någon avgift. Men det är inte en del av regeringens program, det är bara en överenskommelse låntagaren kommer till med banken eller långivaren. Vissa äkta regeringens hjälp med inteckning program innehåller modifiering.

lån modifiering grunderna:

Om en person bestämmer sig för att refinansiera, kan han eller hon måste också betala en viss avgift och kostnader. Men är denna avgift som betalas till långivaren, inte rådgivaren.

berättigande

För att utnyttja fördelarna med de program som erbjuds av regeringen, måste en person att han eller hon är berättigad till det. Vissa villkor för stödberättigande diskuteras nedan.

De regler som fastställts av regeringen uppger att söka hjälp, de inteckningar måste ha sitt ursprung på första januari 2009 eller tidigare. Per inteckning reglerna, är det bara de första inteckningar som är berättigade till stödet. Om en person har lånat mer pengar än värdet på huset, är han eller hon inte berättigad till regeringen inteckning hjälp. Även om huset är den primära bostad för låntagaren, kan han eller hon inte har rätt till refinansiering alternativ. Programmet använder sig av de pengar som samlats in i skatt för att hjälpa husägare. Därför, som en fastighets investerare, en person som verkligen inte kan använda sig av skattebetalarnas pengar för att rädda sig själv.

I princip kan statligt stöd endast användas om husägare uppfylla de nödvändiga riktlinjerna.

online-hjälp

För att påskynda hela processen att få ett lån och meddela husägare, är staten anstränger sig för att erbjuda information på nätet. Till exempel har webinar blivit ett mycket populärt verktyg för att förklara regeringens alternativ inteckning hjälp. Internet är ett mycket bekvämt alternativ, eftersom det är en allomfattande teknik idag. Dessa sessioner som är utformade för att ge husägare om kriterierna för olika program tar ca två timmar.

De program som erbjuds av regeringen är en stråle av ljus för villaägare. Enligt en grov lågkonjunktur tid, regeringens inteckning hjälpprogram är en välbehövliga lättnad. Genom anbudsförfarande incitament till banker och andra finansiella institut, dessa program syftar till att skapa en lämplig miljö för modifieringar av lån. Men, det finns vissa kriterier en person måste uppfylla för att kvalificera sig.