starka armar är en bra sak

Justerbar ränta inteckningar har fått en dålig rap nyligen. De har fått skulden för att bidra till den finansiella krisen, vilket gör att inteckning röran vi är i, förstör kredit av miljontals husägare och driva dem från deras hem. Men kan ett papper leder verkligen till katastrof?

Den justerbar sats inteckning (de flesta kallar dem vapen för skull) är inte farligare för ekonomiska välbefinnande i det land eller individer än någon annan typ av finansiellt åtagande. Armarna har varit i bruk under många år. De erbjuder en enorm flexibilitet när det används på rätt sätt. Men de kan inte tänka för människor.

Armar är inte särskilt komplicerat heller, i motsats till vad förståsigpåare skulle få er att tro. Det finns egentligen bara några begrepp som du behöver veta.

Först, armarna är justerbara. Detta är den “A” i armen. Du vet att i en fast ränta inteckning som den traditionella 30 år, kan räntan aldrig förändras. Om det börjar på 4% att det alltid kommer att vara 4%. Den andra sidan av detta mynt är att om räntan på en fast inteckning är 13%, kommer det alltid att vara 13%. Eftersom denna artikel inte är att jämföra inteckning typer jag har ignorerat det faktum att en refinansiering kan få ner priset för nu. Tillbaka till våra ARM.

Eftersom en armlängds räntan är justerbar vi vet att räntan på lånet kan förändras. Hur mycket? När? Varför? Hastigheten kan öka eller minska beroende på yttre faktorer, är att faktorer utanför av inteckning. Vissa Armarna är kopplade till (ibland kallas indexerade) den räntesats som debiteras för en amerikansk statsobligation eller faktura. Dessa obligationer eller statsskuldväxlar ändra priser beroende på efterfrågan. Om en massa människor vill köpa statsobligationer regeringen inte behöver erbjuda en så hög ränta för att sälja dem. Alla armar är kopplade till någon annan orsak, eller index. I vårt exempel, låt oss säga att ARM är bunden till 10 åriga statsobligationer. Om statsobligationer hastigheten ökar från 5% till 6% sedan räntan på den länkade ARM (indexerat) till denna statsobligationer kan öka. Inte rädd, är skydd inbyggda i ARM att stoppa den från att hoppa upp och ner varje vecka.

Hur skyddar vi vår inteckning betalning från det okända? Enkelt, har ARM regler byggda för att beskriva hur ofta räntan kan förändras och hur högt det kan gå. När du pratar med en inteckning långivare om en ARM kommer de att vara glada att fullt ut förklara alla dessa regler. Fråga bara!

Justerbar ränta inteckning i vårt hus är en 3/1 ARM, låt oss säga. Detta innebär att räntan är fast under de första 3 åren av inteckning. Det stämmer, det är fast precis som 30 år inteckning. Ingenting kan flytta den uppåt eller nedåt. Så om det amerikanska finansdepartementet måste höja räntorna för att sälja obligationer kommer det inte att påverka vår inteckning. Oavsett hur högt de Treasury priserna går. Just spelar ingen roll för oss.

Nästa skydd inbyggt i vår ARM är ökningen cap. Detta lock eller begränsar mängden räntan kan öka under en viss period. Denna period är vanligtvis 1 år. Låt oss föreställa oss att vi har levt i vårt hus i 3 år och betalar våra inteckning notera i tid. Den treåriga perioden är över. Och låt oss vidare säga vår första eller början var ränta 4%. Men under de tre år som gått sedan vi fick våra inteckning Treasury räntorna har gått upp till 11%. Wow! Inga problem för oss. Som vår ARM begränsar ökningen av vår kurs till 1,5% per år. Återigen, kan oavsett hur hög hastigheten eller nummer (index) vår ARM är kopplad till gå, kan det röra sig inte för de första 3 åren. Då kan det bara gå en gång per år till högst 1,5%. Gillar du tanken på att din boränta minskar? Om indexet inteckning räntan är knuten till minskar, kommer din ränta ner!

Men vad händer om priserna bara hålla på klättring? Du kan gå från 4% till 10%, som inte skulle fungera. Frukta inte för att ARM har en livstid mössa också. Om livslängden cap är 7%, kan din ränta går aldrig över 7%, oavsett hur högt index (utanför ränta vår räntan är kopplad till) kan gå.

Nu din är tänkande. Tja, kan det vara bara en 1,5% ökning, men det är fortfarande en ökning av min betalning. Du har rätt. Så varför skulle någon vilja en inteckning som kan öka din betalning? Därför, liksom många verktyg, bör den typ av inteckning du får beror på din situation och dina planer. Hamrar på en spik är en ganska enkel uppgift, men ändå överväga olika typer av hammare du kan köpa. Precis som olika hammare möta olika behov, olika bolån fungerar bäst i olika situationer. Många människor inser att ett justerbart ränta inteckning passar dem fint.

Investerare som armar. Jag menar fastighetsinvesterare. Innan vi går vidare låt oss definiera våra villkor. En sann fastigheter investerare är en näringsidkare. Fastigheter investerar kan vara deras heltidsjobb, eller de kan ha ett jobb och göra fastigheter på sidan. Som sagt, de behandlar det som ett företag. De förstår de risker som fastighetsinvesteringar pose och de accepterar dem. De pengar de investerar är pengar de har råd att förlora. De är inte människor som är bara till “nonchalansen hus” även om en investerare kan sälja den egendom som de köper. Men det finns en sak som en riktig investerare besitter att avereage “flipper” inte: kunskap. De känner marknaden och brukar vinna. Vi känner alla till den senaste fastighetsbubblan och hur den drevs av “flipper” och lätt kredit. Jag hävdar att de flesta av dessa människor var inte fastighetsinvesterare. Jag kunde gå på men det är en annan artikel. Låt oss anta precis som investerare vet vad de gör.

Så, varför skulle de vill ha en ARM? Eftersom pengar är en resurs för dem och de tror att de kan få ut av fastigheten innan justeringen inträffar. Kanske de vill bara det lägre betalning att ARM erbjuder, övertygad om att de kommer att refinansiera innan skyddet löper ut. Hursomhelst fastighetsinvesterare ofta väljer armar när de köper egendom.

En annan typ av köpare som kanske gillar villkoren för en ARM är en person som kommer att äga ett hem för en överskådlig tid. De kan ha ärvt en fastighet från någon och vill ta lite pengar ur det men har planer på att sälja det. Ofta köpare som arbetar för stora, internationella företag som armar. De vet att de inte kommer att vara i ett område för mer än den tid av armskydd (det kan vara ett år, två år, helst upp till 5 år). Som skäl anförs att den lägre räntan på ARM är bättre för dem, eftersom de kommer att sälja snart. Vad är det du säger? På denna marknad hus säljer inte snabbt och många människor som behöver flytta kan inte sälja sina hus. Jag instämmer. Men varje människas situation är unik. Den lägre betalning av ARM tidigt kan låta ägaren att flytta och sedan hyra hem och ändå komma ut OK när räntehöjningar.

Snabb anteckning om tider hem sälja. I de flesta större städer fastighetsmarknaden är ganska frisk. I vissa städer marknaden avtog aldrig. En annan sak att tänka på är att bostäder som inte säljer är nästan alltid dyrt.

Som ni kan se Armarna har en plats i vår hypotekslån ekonomi. De är inte för alla, men varken är en Mercedes. Håll också i minnet att vapen aldrig bör användas för att sänka en betalning bara så en köpare har råd fastigheten. Detta är ett recept för katastrof som många människor kan berätta idag.

I det långa loppet att känna till detaljerna gör hela skillnaden. Spelar ingen roll om det är bolån eller dammsugare. Ta dig tid att förstå alla dina alternativ. Arbeta med en professionell du känner dig bekväm med och litar på. Ett riktigt proffs kommer att se ut för dig eftersom det är rätt sak att göra. De vill också ditt upprepa verksamhet och de vill att du ska hänvisa dina vänner och familj till dem.

En sak till. När du köper eller säljer egendom alltid använda en fastighetsmäklare. Fastighetsmäklare kommer att skydda ditt intresse.

Om du vill veta mer om justerbart ränta inteckningar, andra typer av finansiering eller funderar på bostäder eller lägenheter i Myrtle Beach-området Jag skulle vilja höra från dig. Du kan besöka min hemsida här. Andra artiklar som denna på många fastigheter ämnen inklusive marknadsaktivitet i Myrtle Beach kan hittas där.