stanna hemma genom att arbeta med långivare

Som en del av räddningspaketet strategin är statskassan och FDIC färdigställa en plan för att hjälpa omstrukturera lån för mer än tre miljoner husägare. Om du är “under vatten” på ditt bostadslån, kan det finnas hjälp – men du behöver arbeta med din bank. Innan du låter din inteckning glida in standard, kontrollera med långivaren för att ta reda på om omstrukturering ditt lån är möjligt.

“Inte bara acceptera att du kommer att förlora ditt hem, ring din fordringsägare och förhandla”, säger Sean Levin, senior strateg på Ameri-Financial. “Bankerna flyttar hålla lån på sina böcker, och du kan få en del också. Be dem att sträcka på lånet, lägre räntor, refinansiera, erbjuda att sätta upp några säkerheter, men inte bara ge upp och lämna. “Hålla din befintliga lån bevarar din kreditvärdighet och sparar långivaren pengar, så det är i allas bästa intresse att omstrukturera din anteckning. Nyligen beslutade Bank of America för att spendera $ 8400000000 omstrukturering Countrywide inteckning portfölj. Vissa långivare tillåter fördragsamhet, där du har tid att göra upp förfallna betalningar. Andra kanske frysa en justerbar ränta lån. Det viktiga är att anmäla din långivare så snart pengar bekymmer börjar, så att du kan undvika utestängning.

Enligt Hoppas nu – ett konsortium av långivare, inteckning-säkerhet investerare och verkliga rådgivare egendom skapas av Bushadministrationen – 85.793 hem gick förlorade till utestängning i september. Dock hjälpte organisationen 212.000 låntagare hålla sina hem under samma tidsperiod.