standard riktlinje du bör veta om

Människor som hade svårt att betala sina månatliga inteckning betalningar står inför en ljusare framtid. I det förflutna, om en husägare föll bakom på sin avbetalning, de var säkert att möta avskärmning på mycket kort tid. Långivare har inte en formel eller uppsättning steg att följa när de hade att göra med försumliga låntagare. Deras lösning var att hålla de månatliga betalningar som de var, lägga till missad betalning till den huvudansvarige. Detta verkar vara en bra lösning, men i verkligheten om en husägare inte kunde betala sina lån en månad var de sannolikt att hamna på efterkälken igen. Nu Obama regeringen har etablerat en uppsättning riktlinjer lån modifiering som hjälper kämpande husägare.

Den nya Making Home Affordable Plan, satt på plats av ordföranden, är utformad för att ändra de månatliga betalningarna för ett lån så att de blir mer överkomliga för alla. Dessa betalningar bör vara 31% eller mindre av låntagarna brutto månadsinkomst. Nu när en långivare upptäcker att en låntagare halkar efter, de vet vad de ska göra för att hjälpa dem. Det amerikanska finansdepartementet har beskrivit de steg, som är kända som den standard Waterfall. Detta är hur det fungerar:

Ett. Långivaren kommer att be för låntagaren att bevisa sin inkomst genom skattedeklarationer, betala stubbar och brev verifiering från arbetsgivarna.

2. Långivaren beräknar då låntagarens månatliga utbetalningen, lägga alla avgifter, skatter och försäkringar. Förseningsavgifter ingår inte.

Tre. Långivaren kommer att jämföra brutto månadsinkomst till den månatliga inteckning betalning för att bestämma låntagare skuld till inkomst (DTI) förhållandet. Målet är att hålla den på 31% eller lägre.

4. Om de månatliga amorteringar är högre än 31% av inkomsten, kommer långivaren börja sänka räntan med 0,125% tills de når en hastighet som kommer att sätta avbetalning vid rätt procentsats eller tills räntan sänks till 2% . Långivaren kommer inte sänka räntan under 2%.

Fem. Om fler modifieringar behövs, kan långivaren förlänga återbetalning av lån för upp till 40 år.

6. Om inteckning är fortfarande över 31% målet, kan långivaren underlåta huvudman vilket innebär att det blir en klumpsumma betalas när lånet avslutas.

Långivare får ett incitament från regeringen på $ 1000 för varje lån modifiering de fullbordar. De arbetar genom Standard Vattenfall, göra en kostnadsanalys och sedan bestämma om stimulansbidrag är bättre för dem än vad som skulle hända om de eftersträvar avskärmning. Om de beslutar att det är, bearbeta de modifieringen. Efter att nyligen överenskomna betalningar för en tre månaders testperiod, är räntan inlåst i fem år.

The Standard Vattenfall kommer att hjälpa långivare processmodifieringar lån genom att ge dem en tydlig uppsättning riktlinjer att följa för att minska månatliga inteckning betalningar.