stämpelskatt frysa – vad är det

Den frysning av stämpelskatt föreslås av Gordon Brown, som kommer att tillkännages i september 2008 är ett försök att både förbättra allmänhetens bild av Labourpartiet och att försöka stärka bolånemarknaden.

Jag skulle tro det osannolikt frysning eller defering stämpelskatt kommer att hjälpa människor att få bolån från en inteckning långivare. Det kan göra fastigheterna mer överkomliga för de potentiella låntagare i klumpsumma termer men enligt min mening det är inte vad som orsakar nedgången på bostadsmarknaden just nu. Vad jag menar med det är den främsta anledningen beviljade bostadslån är nere är emissionsgarantier kriterier är hårdare än någonsin och att få en inteckning godkänts, särskilt i den negativa kredit bolånemarknaden kräver ett antal ringar som hoppade igenom av låntagaren.

Utlåning kriterier och räntor är höga driver människor utanför långivare emissionsgarantier kriterier – med detta i åtanke vilken skillnad skulle det göra om stämpelskatten är annorlunda ut om den potentiella låntagaren inte kan få en inteckning godkänts i första hand. Om stämpelskatt är fryst är det garanterat att hjälpa en del men det är osannolikt att hjälpa potentiella låntagare som inte kan få godkänt för en inteckning.

Jag tror fortfarande ingen hjälp inom bolånemarknaden är en bra sak, och kommer inte att klaga om de gör faktiskt frysa eller uppskjuta stämpelskatt, någon hjälp oavsett hur liten den branschen just nu bara kan vara en bra sak. Men uppger att de kan vara frysning stämpelskatt i början av augusti (inte bekräftas förrän i september) kommer utan tvekan innebära 8 augusti kommer att bli en svår tid för bolånemarknaden som människor vänta i hopp om att regeringen faktiskt frysa eller uppskjuta stämpelskatt – även med tanke på noterna ovanför Jag skulle inte sätta alltför mycket hopp i detta faktiskt hjälpa marknaden för mycket. Speciellt när regeringen får ca £ 6,5 miljarder från stämpelskatt varje år.

Dess osannolikt att de kommer att frysa eller skjuta alla stämpelskatt – Jag skulle tro att det är mycket mer sannolikt att de kommer att frysa bara den nedre delen av marknaden (1% stämpelskatt) vilket kommer att påverka husköp kostar mellan £ 125,000 och £ 250.000.

Vi kommer att behöva Waite och se om de gör plikt frysa stämpel, som tidigare nämnts all hjälp, oavsett hur liten kan bara vara en bra sak, men jag ifrågasätter den faktiska inverkan det har på beviljade bostadslån – det är ner till långivarna emissionsgarantier kriterier som dikteras av olika marknadsaktörer condistions och räntor som bankens basränta, inflation och LIBOR för att nämna några.