spara veckors tid på inteckning emissionsgarantier process

Nyligen gjorda undersökningar visar det mest frustrerande är att köpa ett hem är att samla all den dokumentation som krävs och vänta upp till åtta veckor innan inflyttning planeringen kan inledas. På grund av tidigare utlåning egenheter – som i hög grad bidragit till den nuvarande sjukdomskänsla av ekonomin – de galna dagarna av godkännanden gummistämpel är sedan länge borta. Bankerna vill idag varje bit av dokumentation som de kan komma att begränsa sin risk.

typisk process för inteckning godkännande

Naturligtvis tar det nu mer tid och ansträngning för att samla all dokumentation som krävs för inteckning godkännande av finansiering banken. Vassa köpare och deras officerare lån kan ha sina papper tillsammans i ungefär en vecka. Därefter lämnar officeren ansökan och pappersarbete till finansieringen banken. Väl där, går det vanligtvis i en lång rad av bolån också väntar godkännande – bakom trehundra eller flera program är inte ovanligt.

fin tand-kam process

Efter ungefär en vecka, ansökan hamnar i händerna på garant. Denna person strävar efter att säkerställa att din ansökan är felfri och att se till att inga oegentligheter som skulle äventyra finansieringen banken vid varje risk. Efter att ha gått över dokumentationen med en fin tand kam, är paketet oftast tillbaka till din inteckning mäklare med några slutliga villkor för godkännande.

galenskap kan råda

Efterkontroll sysselsättning och åter bekräftar bankkonton är förståeligt. Saker kan bli dumt. En garant skulle inte godkänna ett kontrakt eftersom hemmet köparen ville köpa styrdes av ett hem Owners Association. Ansvarig för allmänt underhåll av gemensamma utrymmen och ta hand om de främre gräsmattor, hade en försäkring i stället för $ 1.000.000. Den garant ville försäkringsbeloppet ökade till $ 2.000.000 bara i fall någon stämd för mer än en miljon för en halka och falla olycka. De husägare förening hade ett gott skratt och köparen inte få fastigheten.

komma tillbaka i linje

Efter villkor är uppfyllda, en gång du är tillbaka i raden bakom 300 ansökningar. Ännu en vecka framkommer innan lånet är tillbaka i händerna garant. Efter det har den blivande ägaren har väntat upp till fem veckor. Naturligtvis vill garant egenskapen bedömas på nytt på grund av volatiliteten på bostadsmarknaden. Ännu en vecka framkommer.

hemligheten av korrespondentbank

Vad är en korrespondent bank? Den finansiella Dictionary säger: En bank som har begränsad tillgång till finansmarknaderna och måste använda sig av en annan bank för att genomföra vissa transaktioner. Dessa banker är oftast små. De har avtal med andra banker att tillhandahålla tjänster för kontoinnehavare utan att ådra sig kostnader för dessa tjänster själva. Så har de pengar för att finansiera lånet, men inte har de federala kvalifikationer att hålla inteckning för någon längre tid. Således blir de en virtuell gren av större bank och kan teckna och godkänna fonder åt den större bank.

zip zip zip

I huvudsak gör korrespondentbank-house underwriting. Den inteckning blir godkänd av folk som faktiskt har pengar. Den kräver ingen ytterligare behandling. Din inteckning mäklare räcker pappret till större bank och det kommer som redan godkänts och villkor uppfylls. Så, har du bara hade två till tre veckor rakat av ditt godkännande processen.

Förstå, efterfrågan på bolån varierar. Vissa folk gäller när räntorna faller. Vissa är beroende av årstid, folk vill få saker lösas innan barnen måste gå tillbaka till skolan, till exempel. Alla möjliga saker kan orsaka förseningar, men med hjälp av en korrespondent bank fortfarande sparar tid.