spara tusentals genom prepaying din inteckning

Om du är fast besluten att avbryta ditt bostadslån så fort som möjligt det är inte en dålig idé, kan du lägga extra pengar för lånet, men det finns några saker du måste vara medveten om.
Beroende på hur mycket pengar du Destine varje månad till ditt bostadslån kan du minska längden på det från månader till år och naturligtvis du skulle betala mindre ränta på kapitalbeloppet som du skulle kunna minska det systematiskt.

ränta eller kapital

Det finns dock vissa bostadslån som du betalar först räntan och sedan huvudmannen så om du lägger mer pengar för lånet du skulle bara ge det långivande institutet ett förskott som är meningslöst.

Förskottsbetalning straff

Det finns också vissa lån som har förskottsbetalning straff.
Eftersom det långivande bolaget tjänar pengar på ränta de vill se till att du inte kommer att betala av lånet i förväg och därmed minska det som annars skulle få, alltså, de tar ut en procentsats på det utestående beloppet.
Om så är fallet måste du överväga om du skulle ha nytta av att betala av bostadslånet förr.
Kanske skulle det vara klokare att bara fortsätta med den planerade återbetalning program.

Bygga Eget kapital och samtidigt minska skulden

Om du har läst det finstilta, och det finns inga förskottsbetalning påföljder och ränta och amorteringar är balanserade, så du kan lägga mer pengar till att betala av lånet snabbare och dra nytta av sänkta intressen och en minskning på längden av lånet också.
Och eftersom den återstående skulden minskar du kommer att bygga upp eget kapital på ditt hem som låter dig få extra pengar från ditt hus för att göra reparationer, åka på semester, köpa en bil eller något annat ändamål.

andra alternativ: ekonomisk rådgivning, refinansiera

Om du inte är säker på ditt beslut, tveka inte att kontakta en finansiell rådgivare, det finns också många online webbplatser som erbjuder råd om inteckning och inteckning refinansiera.
Du kan alltid kontakta dem om din nuvarande långivare inte kommer att ge dig en lösning för dina behov.
Du kan alltid refinansiera ditt hem med bättre villkor om den nuvarande situationen på marknaden är bättre än den var när du köpte ditt lån eller om din ekonomiska situation och resultat har förbättrats.