spara pengar samtidigt refinansiering ditt hem inteckning

Refinansiering ditt hem inteckning är ett sätt att spara pengar under svåra ekonomiska tider, men är det rätt för dig? Kan du kvalificerar dig för att refinansiera din inteckning under nuvarande förhållanden? Vad bör du veta att hjälpa dig spara pengar när du refinansiera din inteckning? Här är tio tips som hjälper dig att spara pengar när du letar efter att refinansiera ditt hem inteckning.

1.educate själv om inteckningar och refinansiering

När du vet mer, du är i en bättre position att förhandla med långivare och att förstå vad det är de ber dig att betala. Läs om typiska avgifter för stängning och service, samt vilka av dessa avgifter vissa långivare är beredda att avstå från för att få ditt företag.

2.fix din kreditvärdighet

Innan du ansöker om ett lån, ta dig tid att läsa dina mest aktuella kreditupplysningar. Om det finns fel på dina kreditupplysningar, kontakta rapportering organ för att korrigera dessa fel. Om du kan betala eller betala ner saldon på kreditkort innan du gör din ansökan, gör det, sedan se till att de nya saldon visas på din kredit rapport. Allt som du kan göra för att öka din kredit värdering kommer att löna sig i lägre räntor och bättre villkor på din inteckning refinansiera.

3.Fix upp ditt hus så mycket som möjligt

När du ansöker om att refinansiera din inteckning, kommer långivaren vill ha en aktuell bedömning av ditt hem. Det är till din fördel att se till att värderingen är så hög som möjligt, eftersom värdet på ditt hus kommer att påverka storleken på lånet långivaren är villig att göra.

4.shop runt efter de bästa refinansiera erbjudanden

Liksom allt annat, kan du få de bästa priserna när du shoppa runt. Kontrollera online långivare att få offerter från flera olika långivare i ditt område – men sluta inte där. Var noga med att även kolla med din nuvarande långivare och med andra i området långivare som kanske inte är reklam på nätet.

5.Don godta den första som erbjuds refinansiera affären

När du har samlat flera refinansiera citat, sitta ner med dem och göra jämförelser. Se till att du jämför liknande lån med liknande lån – och se bortom räntan vid jämförelse. När du har skurit dina val ner till två eller tre, gör dig redo att intervjua de lån officerare vid dessa val.

6.ask långivare om stängning arvoden och ta reda på vilka de är villiga att avstå
Många avgifter och kostnader döljs under den gemensamma etiketten “stänga kostnader.” Var inte rädd att be om en redovisning av förväntade avslutande kostnader på framsidan så att du inte kommer att blindsided av dem när du har accepterat lånet.

7.Don inte vara rädd för att pruta

Medan alla långivare har riktlinjer, några av dem har hårda och fasta kostnader som inrättats i förväg. De flesta kostnader och avgifter är öppna för viss förhandling. Om du verkligen gillar din bank, men har en bättre ränta från en extern långivare, säger bankens lån officer som du skulle älska att hålla alla dina affärer i huset, men kan inte motivera den högre räntan. Fråga vad han kan göra för dig. Du kanske inte får en lägre ränta, men banken kan vara villiga att släppa några administrativa avgifter eller avstå från en bedömning om den gamla är fortfarande på sina filer.

8.consider förkorta löptiden för ditt lån

Om du är i stånd att betala högre månatliga betalningar på ditt hem, kan du spara en avsevärd summa pengar i det långa loppet. Flytta från en 30 år till en 20 år inteckning kan öka din inteckning betalning med ett par hundra dollar i månaden, men det kan raka tiotusentals dollar av den fulla återbetalningen kostnaden för ditt lån.

9.ask om poäng för din refinansiera

Poäng är inte bara för ursprungliga bolån. Du kan sänka räntan på ditt lån med pre-paying del av räntan – kallade utbetalande punkter. Varje punkt som du betalar sänker vanligtvis räntan med 0,25 procent – en fjärdedel av en procent – och kostar $ 1.000 per $ 100.000 på lånet. Det kan spara dig flera tusen dollar per punkt över lånets löptid, eller mer beroende på längden på lånet.

10.provide egna försäkringar för hypotekslån

De flesta långivare kräver att du bära inteckning försäkring om ditt eget kapital i huset är mindre än 20 procent. Det innebär att om din refinansieras inteckning är för mer än 80 procent av bostadens värde, måste du bära försäkringar för hypotekslån. Många långivare hävdar att göra det bekvämt för dig köper erbjuda dig försäkringar för hypotekslån genom en föredragen försäkringsgivare. Alltid vara skeptisk föredragna försäkringsbolag. Shoppa runt och hitta det bästa erbjudandet på hypotekslån försäkring på egen hand för att spara pengar på din inteckning försäkring.