spara pengar på ett bostadslån

Ingen med en inteckning måste påminnas om att bostadslån är den dyraste delen av den typiska familjens levnadskostnader idag. Alltmer, konsumerar de en mycket stor andel av familjens budget. I vissa städer som Sydney, Brisbane, Melbourne och Perth, samt regionala centra som Guldkusten och Northern Rivers of NSW, kan bostadslån kostnaderna bli upp till 40% eller mer av familjens inkomst.

Många människor har potential att spara pengar på sina bostadslån. För människor sträckte till gränsen för sin kapacitet och som kan känna stress och oro över att inte ha tillräckligt med pengar för att möta inteckning, kommer några idéer om hur man kan spara pengar välkomnas.

En av de mest förbisedda och enklaste sätten att spara pengar är att göra återbetalningar oftare. De allra flesta inteckningar erbjuda betalningsprogram som är baserade på månatliga avbetalningar med ränta beräknas dagligen. En enkel re-struktur för att göra återbetalningar varannan vecka, kan spara betydande belopp.

Om du helt enkelt gå online till dina bankernas hemsida och öppna upp sin inteckning miniräknare, kan du leka med siffrorna. Du kommer att se hur öka frekvensen av återbetalningar kommer att minska mängden du betalar tillbaka. Detta beror på att din återbetalning arbetar för en längre tid på grund av den dagliga beräkning av ränta.

Många människor har en inteckning och ändå ha pengar sitter på ett sparkonto eller ett transaktionskonto som kan användas mer effektivt. De flesta inteckning leverantörer erbjuda låntagarna en offset-konto. Detta konto kan användas för att avsätta överskjutande medel under månaden eller långsiktigt sparande. Det är helt enkelt ett sparkonto kopplat till ditt lån.

Liksom alla sparplaner, är det mest effektiva när medel deponeras på en direktdebitering basis med jämna mellanrum, till exempel ut i lön eller lön på månadsbasis.

De medel som deponerats agera som en förskjutning mot inteckning, därmed minska räntebeloppet debiteras för den tid de besparingar är på jobbet. När du startar den här processen kommer du att hitta många möjligheter att använda sig av den förskjutna anläggningen. Skatteåterbäring kontroller är ett vanligt exempel. Du kanske gillar tanken på att gå på en välförtjänt splurge med skatteåterbäring men den verkliga fördelen kommer om pengarna sätts i arbete som en förskjutning mot din inteckning.

Utnyttja de många erbjudanden på marknaden och shoppa runt. Hemmet lånemarknaden är mycket dynamisk och nya erbjudanden och nya leverantörer kommer in på marknaden. Banker, icke banker och kreditinstitut är mycket konkurrenskraftiga, ett faktum som kan erbjuda en befintlig låntagare möjlighet att källan en leverantör som kan erbjuda lägre återbetalningar.

Det är möjligt att ägaren ockupanterna eller investerare som kan ha haft lån i många år och som inte har brytt sig om att byta sina lån eller omförhandla, får betala för mycket på sina befintliga lån.

Denna väg är inte en rak linje dock, du måste kolla det finstilta, du måste vara medveten om de kostnader som uppkommit i switchade lån. Detta kan vara en tid att tala med en pålitlig inteckning mäklare för att hjälpa dig i ditt beslutsfattande.