spara pengar med hem refinansiera

Har du hört din väns eller ens dina familjemedlemmar eller arbetskamrater prata om hur mycket pengar de har kunnat spara genom hem refinansiera? Undrar du om det är något som du kan dra nytta av, också? Med subprime-krisen i alla nyhetssändningar, är alla mer benägna att ta en titt på deras inteckning och fundera över hur de kan spara, göra sin inteckning billigare, eller helt enkelt göra sin bostadssituation mer stabil. Många människor har reagerat genom att titta in refinansiering och utforska sina optioner.

kan du spara med hem refinansiera?

Detta är en fråga som många människor utforskar just nu och många människor upplever att de kan spara pengar eller helt enkelt förbättra sin inteckning situation genom att fullfölja hem refinansiera processen på allvar. De besparingar och processen är lite olika för alla eftersom vissa människor kommer att spara hundratals eller tusentals dollar och andra människor kommer helt enkelt att känna sig säkrare, vilket är värt mer än monetära besparingar i en hel del fall.

Hur kan du spara pengar genom hem refinansiera? Det är faktiskt ganska enkelt och det kan bäst påvisas genom ett exempel. Om du har köpt ett hem för fem år sedan för $ 150.000 och du fick ett lån till fast ränta på 7% du kanske kan förbättra din situation genom refinansiering och få en fast ränta lån för $ 140.000 som du fortfarande är skyldig på hemmet men i stället för med de sju procents ränta du har en fem procents ränta. Din månatliga betalningar är mindre eftersom du är finansieringen $ 10.000 mindre men du kommer också att se en minskning av betalningen beloppet eftersom du sänkte räntan med två procent. Det låter inte som mycket, men det är enormt!

Ett annat sätt att du kan hjälpa till att spara pengar är genom att ompröva dina framtida planer. När du flyttat in i ditt hem som du kan ha antagit att du vill det evigt och nu kanske du vet att du bara kommer att vara i ditt hem för ytterligare fem år. Istället för att fortsätta att betala att sju procent ränta, varför inte refinansiera och börja betala tre procent med en justerbar ränta inteckning. Om du vet att du kommer att få ut innan du har en räntehöjning, kommer du att kunna spara en bunt på din månatliga betalningar och inte oroa bygga eget kapital i hemmet, eftersom du inte kommer att vara tillräckligt lång för att dra nytta av det .

Ett annat alternativ när du söker till hem refinansiera är att göra din inteckning mer stabil. Om du accepterade en justerbar eller rörlig ränta inteckning när du köpte ditt hem och du har svårt att göra utbetalningar efter en justering, refinansiering och säkra en fast ränta lån kan sänka din betalning och helt enkelt göra det mer stabilt. Det kan vara svårt att inte veta om du kommer att ha råd med din inteckning sex månader från och med nu, men med en fast ränta lån du vet utan tvekan vad din betalning kommer att vara sex månader eller sex år från och med nu, gör som du planera framåt mycket lättare. Detta kanske inte spara så mycket pengar, beroende på nuvarande räntenivåer, men det kommer att hjälpa dig att skapa en mer stabil finansiell situation.