spara pengar genom att ändra din inteckning leverantör

Att köpa ett hus är den största enskilda investeringen som någon någonsin gör. Det är en enorm emotionell och finansiellt engagemang du måste leva med för cirka 25 år.

Välja en inteckning för att finansiera din dröm hem brukade vara en enkel sak – det fanns inget val, och du bara betalat tillbaka pengarna över låneperioden. Nu, med hundratals olika inteckning produkter tillgängliga, och chansen att byta leverantör så ofta som du behöver, kan ha en inteckning kosta dig mycket mindre än det gjorde tidigare.

Det första du bör tänka när du ändrar din inteckning leverantör är om det finns en straffavgift för att betala för snabb avslutning. Vissa företag tar ut avgift för att avskräcka kunder från att överföra sin balans, även om det är värt med tanke på att du oftast kan spara betydligt mer än kostnaden för avgiften i minskade utbetalningar.

Det bästa stället att jämföra inteckning erbjudanden är på internet. De flesta banker och långivare som erbjuder en online-kalkylator för att ge dig en indikation på vad dina återbetalningar kommer att vara på ditt nya lån. Använd dessa för att shoppa runt.

Det finns många olika typer av lån att välja mellan, rörlig, fast, bara ränta, tracker, och mer, och var och en av dessa kommer att ha en annan återbetalningsplan, tillsammans med kostar mer eller mindre över lånets löptid. Dessutom kommer alla de olika inteckning variationer har implikationer på hur pengarna betalas tillbaka till banken: om du återbetala kapitalet samt intresse till exempel.

När du har valt den typ av inteckning som du vill – till exempel en som erbjuder en rabatterad ränta under en bestämd tid, kolla om det finns några sanktioner för förtida återbetalning – trots allt, kanske du vill byta till en annan leverantör igen i framtiden.

Inteckning företaget skulle insistera på att ha samma undersökningar och sökningar gjort som du hade när du köpte huset i första hand, och frisläppandet av medel kan bero på att ha lite arbete gjort.

Det sista steget är att instruera din nya långivare att betala av utestående saldot på ditt befintliga lån och ordna överföring av gärningen. Då kommer du bara fortsätta betala ditt bostadslån till en ny långivare för varaktigheten av inteckning. Spara pengar på vägen!