spara lite pengar på ett hypotekslån

Om du, Aore letar efter ett hypotekslån, är ett sätt att du kan spara lite pengar genom att använda den 80-10-10 inteckning. Detta är, faktiskt, rullade två inteckningar i en plan. Den 80% är din huvudsakliga inteckning, är 10% ett topplån, och den andra 10% är det pengar som du sätter ner mot försäljningspriset.

80-10-10 planer används vanligtvis för att du, köparen, för att undvika att betala PMI (privata försäkringar för hypotekslån), de månatliga bidrag som kan vara ganska dyra. Nästan varje långivare och bank kommer att tvinga dig att ha PMI om du inte kan täcka minst 20% av räntekostnaderna med din handpenning, vilket innebär att de skulle behöva ge dig ett lån för mer än 80% av hemmet, AOS värde . PMI skyddar banken om du standard på lånet. Men vad händer om du don? T ha minst 20% av hemmet, AOS värde att lägga ner mot inköpspriset? Detta är vad den 80-10-10 strategin är för.

Så får du din första bolån i en mängd som motsvarar 80% av hemmet, AOS värde. Detta kommer att vara ett lån med en konkurrenskraftig fast låneränta. Då kan du också ta en andra inteckning värt 10% av hemmet, AOS värde. Topplån har höga (tvåsiffriga) räntor, eftersom de betalas ut andra i fallet med en standard. Dock är mängden princip så relativt liten att denna andra inteckning, bör AOS betalningsbelopp fortfarande komma ut att vara mindre än för en PMI politik, Äîand, till skillnad från PMI premier, är räntan på den andra inteckning också avdragsgilla. Och naturligtvis, enligt denna plan, måste du ha 10% av hemmet, AOS totala försäljningspriset för att lägga ner själv.

Den 80-10-10 Planen har flera fördelar:

Du don? T måste komma upp med 20% ner. Detta skulle göra det möjligt för dig att köpa ett hem tidigare än du annars skulle ha råd.
Om du tittar på hem där priserna stiger, kan detta göra det möjligt för dig att få en av dessa hem innan deras genomsnittliga priset går upp ur ert sortiment.
Även om du har 20% att lägga ner mot försäljningspriset, om du använder den 80-10-10 alternativ du kan använda några av de pengarna för att sätta in mot nya möbler, betala movers, och så vidare.

Denna plan skulle kunna ha ett par nackdelar också:

Det kan göra det svårare att refinansiera ditt hem senare från din med två inteckningar i stället för bara en.
Om området huspriserna faller, kan du hitta dig själv på grund av mer pengar än ditt hem är värt, eftersom du tog en chans på hemmet, AOS värde genom att endast lägga 10% ner.

Så, om du är redo att få ett hem, och du har bra kredit, men du don? T har en hel del att lägga ner, få dina lån officerare för att berätta om sina 80-10-10 planer.