spanska inteckningar förklarade

Är den tanken att förhandla en fastighetsaffär i spanska dig ut i en kall svett? Komplexiteten av bolån är förvirrande nog, än mindre med tanke på ett annat språk och rättssystem.

Aldrig rädd dock, eftersom det finns experter som kan guida dig genom processen och göra den förhandlar för din räkning. De flesta kommer att tala flytande engelska, och har en gedigen kunskap om den spanska marknaden och hus-köpprocessen. Eftersom det har blivit mer och mer populärt att köpa utomlands har optionerna ökat. Du kan nu ta ut en “spansk inteckning” med några av de high street banker och hypoteksinstitut, speciellt syftar till att de köper utomlands.

mäklare

Den inteckning systemet och mäklare systemet skiljer sig mycket från den i Storbritannien. När det gäller att hantera lokala bankchefer och advokater, kan en bra mäklare göra en värld av skillnad, förenkla processen och se till att du tydligt förstår alla spanska termer. Tänk på att mäklarna i Spanien regleras inte – vem som helst kan ställa upp som en. Du bör leta efter en med ett kontor, och det är SL registrerade (liknar ett aktiebolag). Du kan också begära att se kopior av certifikat och kvalifikationer. Du kommer förmodligen att behöva inrätta ett bankkonto i Spanien, eller en multi-valuta konto.

jurister

Du behöver en kvalificerad advokat eller jurist, som är tvåspråkig och erfaren i den rättsliga processen att köpa i Spanien. Allt som kräver en underskrift eller betalning bör kontrolleras med din advokat först. Om du inte kommer att vara bosatt i Spanien, skulle du göra klokt i att utse en skatterepresentant “att ta itu med korrespondens från regeringen medan du är borta – din advokat är ett perfekt val. Du kan välja att anställa en “Gestor”, en lokal som tar på sig uppgiften att juridisk form filler och kan hjälpa till med tillstånd, licenser och importerar ägodelar, samt finansiella frågor. Du kanske också vill rådfråga en brittisk professionell, till exempel en finansiell rådgivare, för att kontrollera om skattefrågor. Detta kommer att vara särskilt sant om du tänker hyra ut din bostad.

fastighetsmäklare

Officiellt registrerad, kan licensierade fastighetsmäklare vara din mest användbara kontakt genom hela processen – med en god lokal kunskap de kan ge råd om både hitta och köpa en fastighet. Internet ger en stor mängd aktörer som handlar med spanska fastigheter – kontrollera att de är flytande engelska talare och fullständiga rättigheter.