spanska bolån – vidga dina vyer

Någonsin drömt om att springa iväg för att leva i solen? De brukade folk att sträva efter ett andra hem i en badort, är tusentals söker nu längre bort för att hitta sin dröm livsstil.

Det är en förförisk bild – soligt väder, relativt billig egendom, och med billiga flyg köra flera direktflyg per dag från Storbritannien och lätt att komma till. Du kanske vill gå i pension till Med eller du kanske vill ha en stuga med solsken nästan garanterat. Hursomhelst, har marknaden för utomeuropeiska egendom gått ballistiska under de senaste åren och det finns nu engagerade företag för att hjälpa dig hitta din egen spanska casa.

var att gå

De mest populära destinationerna för britter är i södra Spanien – klimatet och enkel tillgång till stranden är stora attraktioner, och många människor har förälskat sig i den Costas under semestern. Men det finns mycket mer att Spanien än i söder – som vissa människor kanske hitta alltför trångt eller för varmt under sommarmånaderna.

Medan Atlantkusten är kallare, kanske du vill överväga Balearerna eller Kanarieöarna. Vissa online mäklare är specialiserade på en viss region. Du bör tänka på vad du vill ha när man överväger plats – stad eller land, hur nära kusten du vill, transport för att komma till och från fastigheten, om det finns tillräckligt av ett nöjesliv för dig. Om du har för avsikt att gå i pension till fastigheten, kommer du vill ha en stad lägenhet med nattklubbar i närheten, eller en fredlig gömställe utan grannar?

vad man ska leta efter

Du har flera alternativ – allt från att köpa en finca (en tomt eller en fastighet med mark på landet utanför stan, oftast inland), till ett “Urbanizacione” – ett bostadsområde, ofta med stranden fasad. Att köpa ett hem att renovera är en populär dröm, även om det kan faktiskt vara billigare att ha ett nytt hem byggd än att fixa upp en gammal.

Det har varit en sådan efterfrågan på fastigheter i Spanien som i vissa områden folk köper hus “off-plan” – eller innan de har byggts. Du kan se planer eller en show hem, välj din plats och ha ett ord med i utformningen av huset. Detta är ofta ett billigare sätt att köpa, betala i omgångar med en första insättning. Villorna är villor, byggda speciellt för semesterfirare. Dessa är oftast dyrare än andra hus.