South Dakota inteckning – Vad veta innan du köper ett hem i South Dakota

Kanske du ska köpa din första hem i South Dakota, eller kanske du flyttar till South Dakota från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på South Dakota bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i South Dakota:

Medianvärdet priset på ett hem i South Dakota är $ 79.600. Priset på bostäder i South Dakota varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel i Rapid City, var South Dakota, medianen priset på ett hem i sommaren 2005 $ 195.000, men i Sioux Falls, South Dakota, medianen priset för ett hem var $ 171.000, och i Yankton, South Dakota, det var $ 149.000. Genomsnittlig ränta och jobb tillväxttakt i South Dakota är över riksgenomsnittet.

South Dakota State lagen kräver att den minsta lånebeloppet på en inteckning är $ 35.000. Dessutom kräver det att en överlåtelse av inteckning måste vara skriftligt och registreras. I fallet med fullständig återbetalning av lån, måste låntagaren uppfylla inteckning av posten inom 10 dagar från långivarens skriftliga begäran. Om de inte gör det, de är ansvariga för alla skador långivaren ådrar sig på grund av sitt dåliga efterlevnad, inklusive långivarens advokat avgifter och en $ 100 straff.

South Dakota har en Fair Housing lag som förbjuder inteckning diskriminering mot någon på grund av ras, hudfärg, kön, religion, familjär status eller nationellt ursprung.

Housing Development Authority i South Dakota bistår låga och måttliga inkomster familjer och första gången köpare hem erhålla bolån. Detta program erbjuder nedan-marknadsräntor och handpenning bistånd till låntagare som kvalificerar under statens fastställda riktlinjer.