som lånar ut pengar till bostadsköp

Att köpa ett hem är spännande. Att ansöka om en inteckning är inte. De flesta människor vet mycket om hemmet köpprocessen, men få inte mycket om bolåneinstitut.

Först och främst de företag som lånar ut pengar till bostadsköp varierar kraftigt. De flesta människor, inklusive jag själv, klumpa ihop dem som “långivare” eftersom det är lättare än att försöka förklara skillnaderna mellan de unika typer av långivare. Ändå bör du ha ett grepp om de olika klass av långivare där ute.

En inteckning bank är ett företag som du är oftast stora och skriver en massa lån. De skapar pooler av lån och sedan sälja dem till sekundära marknader. De tenderar att vara i framtagning spelet, inte tjänsten spelet. Om du någonsin har fått meddelande på en inteckning säger till dig att göra utbetalningar till en ny enhet, gjorde du ursprungligen affärer med en inteckning bankir. Wells Fargo är förmodligen den största inteckning bank där ute.

En portfölj långivare liknar en inteckning bank. Portföljen långivaren härstammar lån. Den främsta skillnaden är att portföljen långivare tenderar att serva lånen samt stället för att sälja dem på den sekundära marknaden. Portfolio långivare kan vara stora institutioner eller relativt små banker utlåning i lokala områden.

Partihandel långivare fungerar ungefär på samma sätt som grossister i de flesta affärsområden. De sysslar inte direkt med allmänheten. Istället arbetar de enbart med inteckning mäklare eller detaljhandeln utlåning. Fördelen med detta tillvägagångssätt är grossist långivare inte har att marknadsföra sina program till allmänheten, en kostsam uppgift. Partihandel långivare utgör en stor del av utlåningen branschen.

En inteckning mäklare vanligtvis inte låna ut pengar till ett hem köp. Istället är mäklaren oftast en oberoende professionell som stannar uppdaterad på vad företagen ovan erbjuder i vägen för finansieringen. Mäklaren då butikerna dina lånebehov över de olika programmen och identifierar den bästa lösningen för just din situation. På många sätt tjänar inteckning mäklare samma syfte med bolån som din fastighetsmäklare gör med att hitta ett hem.

Vid slutet av dagen, de flesta människor verkligen bryr sig inte vilken typ av långivare utfärdar dem pengar. Poängen är att få finansiering! Fortfarande, nu har du en bättre uppfattning om vem du har att göra med när de ansöker om en inteckning.