som inteckning för att välja i Australian – del 1

Den australiska fastighetsmarknaden är en av de mest sofistikerade i världen. Den bostadslån marknaden är också mycket sofistikerade. Den australiensiska finansmarknaden avreglerades för några decennier sedan, även om det fortfarande är hårt styrt av den nationella regeringen.

Den bolånemarknaden har expanderat kraftigt sedan de begränsningar hävdes. Detta har i sin tur resulterat i en mängd olika produkter som finns tillgängliga från många olika långivare. Det finns nu bostadslån för nästan alla typer av låntagare från olika finansiella situation och sysselsättning.

Denna serie av artiklar utforskar den australiska bolånemarknaden och erbjuder information inteckning News på många av de olika produkterna som finns tillgängliga idag.

vanliga bostadslån

Standard bostadslån är inteckningar som inte har många speciella egenskaper eller fördelar. Det skulle vara som en grundläggande inteckning produkt som används för att utfärdas av en stor bank innan avregleringen.

En vanlig bostadslån produkt skulle bara vara tillgängliga för låntagare med perfekt kredit-filer och som har en trygg, säker jobb med en enhetlig lön. Denna produkt skulle kräva en betydande deposition som ska betalas av låntagaren och återstoden av lånet kommer sannolikt inte skulle överstiga ungefär två till tre gånger den gemensamma årslön på låntagarna.

Onödigt att säga, är denna typ av inteckning produkt sällsynta nuförtiden. De flesta bostadslån kommer nu med åtminstone en flexibel fördel att passa låntagarnas livsstil och ekonomiska situation.

låga doc bostadslån

Förmodligen den mest icke-standardiserad produkt som finns är den låga doc bostadslån. Denna typ av inteckning kräver inte sökanden att visa sina inkomster i form av lönebesked. Varför är detta? Eftersom sökande som ansöker om en låg doc bostadslån är mer än sannolikt egenföretagare och därför inte har lönebesked.

Denna produkt uppfanns för att tillgodose egenföretagare som gör ett bra boende, men kan inte bevisa sin inkomst på samma sätt som löntagare. Egenföretagare kan ofta betala av bostadslån lika bra som det används motsvarigheter.

Istället för lön eller lönebesked, sökande deklarera sina inkomster på ett juridiskt dokument och skicka det med sin ansökan. Detta är ett juridiskt dokument så det är nödvändigt att tala sanning.

Precis som andra inteckning produkter, kommer långivaren att bedöma den sökandes förmåga att återbetala lånet. Låg doc lån kräver oftast en större insättning än vanliga inteckning produkter, så bevis för att kunna finansiera depositionen kommer att utgöra en del av ansökan.

Några låga doc lån erbjuder flexibla alternativ såsom krediter och offset konton, precis som vanliga produkter gör. Det är viktigt att notera dock att inte alla låga doc bostadslån erbjuda samma flexibla förmåner som andra. Låg doc bostadslån också komma med något högre räntor än de vanliga lån motsvarigheter.