som första inteckning för första gången köpare

Den eviga dilemma för första gången hem köpare är hur man ska bestämma vilken affär är bäst för dem, en fråga som till stor del beror på personliga omständigheter.
Första gången köpare kommer att finna att de bästa bottenlån är sådana som motsvarar deras särskilda livsstil och omständigheter.

Exempelvis har det påpekats att amorteringsfria bolån kan vara ett särskilt bra val för unga yrkesverksamma.

Alexander Hall har föreslagit att, trots den senaste tidens prisökningar, är antalet personer som använder amorteringsfria amorteringar på sina lån inte en alarmerande utveckling för marknaden.

Tillfrågad om det ökade antalet människor som väljer denna typ av affär, säger Andy Pratt, Chief Operations manager på Alexander Hall, att han inte tror att ungefär en fjärdedel eller ens 30 procent var en “extrem position på marknaden”, och att siffran skulle förmodligen nöja någonstans mellan de två siffrorna.

Enligt Mr Pratt, omständigheter spelar en nyckelroll i att välja en inteckning som denna.

“Om, till exempel, var en person som vill flytta ner till London för att börja en karriär, bo i London i tre år och sedan flytta någon annanstans, beroende på hur de ser på fastighetspriserna då även en gradvis eller måttlig ökning av fastighetspriserna skulle leda människor till beräkningen att ett intresse som bara inteckning kan fungera till sin fördel “, sade han

Om en första gången köpare vet att de går ombord på en karriär som inledningsvis ger en begränsad lön, men kommer sannolikt att införliva ökar ytterligare om de är i huvudsak inför ett val.

En husägare antingen kan flytta till en annan del av landet för att få en bättre lön eller, som är fallet med denna typ av inteckning, kan klumpsummor av inteckning betalas ut som bonusar och löneökningar börjar komma igenom.

Många köpare känner nu kunniga och övertygade om att betala ränta och styrning för sig själva hur mycket av lånet som de betala av genom att göra så i klumpsummor vartannat eller vart tredje år, i stället har dikterar återbetalningar, enligt Alexander Hall.

Medan detta inte nödvändigtvis betyda att de kommer att garanteras för att komma ut på topp när det gäller att slå långivaren och ränta, kan de ge mer kontroll till köparen med tanke på att de vet att de kan göra vad de föredrar betalning-wise.

Däremot har det föreslagits att det bästa inteckning alternativet för första gången köpare kan vara att hålla sig borta från de största långivarna som de fortsätter att kämpa med kreditkrisen.

Mindre långivare såsom Melton Mowbray Building Society, The Kent Reliance Building Society, Cheshire Building Society, är “mycket liten jämfört med HBOS är av denna världen,” sade gruppen.

Kommentera på frågan, Helen Adams, VD för First Rung Nu sa: “Det är verkligen värt att försöka för de mindre långivarna, men du kommer att behöva flytta snabbt som tillgången är begränsad genom begränsade medel och säkerligen hypoteksinstitut har fått mycket strikt regelverk regler om hur mycket de kan låna ut och under vilka omständigheter. ”

När de små långivare slut på tilldelade medel för utlåning då erhålla en första gången köpare inteckning kommer att bli svårt. Tidiga fåglar får masken!