söker lättnad från din bolåneinstitutet

Om du sitter bakom på din inteckning ett område av lättnad kan komma vad som kan tyckas vara en konstig plats: din nuvarande inteckning långivare. Ja, i motsats till vad du kanske tror, ??är din bolåneinstitutet din bästa vän när det gäller att betala av dina lån. Läs vidare och du kommer snart lära sig att arbeta här relationen till din fördel.

När du tog ut ett bostadslån för att finansiera ditt hem köp, troligt att du inte förutsåg att falla efter med utbetalningarna även till den grad att eventuellt förlora ditt hem till utestängning. Tja, inte heller din inteckning långivare. En förlorad jobb, ekonomisk motgång, en blunder från din sida, medicinska räkningar, eller en mängd andra kostnader kan inkräkta på ditt liv gör det svårt, om inte omöjligt att undkomma inteckning röran.

Din långivare har all rätt att utestänga på ditt hem speciellt om du inte har varit i kontakt med dem och du är flera månader bakom på dina betalningar. Detta är dock ett drag av sista utväg för dem eftersom de riskerar att förlora tusentals dollar i en avskärmning. Detta gäller särskilt eftersom:

– Utestängande förfarande kostar flera tusen dollar för att åvägabringa. Court datum, anmälningsavgifter, advokat samråd alla måste läggas i.

– När avskärmning har åstadkommit, måste din inteckning företag hanterar sedan hem förrän den säljs. Administrativa kostnader, underhåll, reparationer, och betalning av kvarskatt samt rätt av osäkra fordringar kan lägga tusentals till det totala.

– I en svag marknad, kan din långivare sluta sälja huset under marknadsvärdet. Annars, ju längre hem sitter i sin portfölj desto mer att det kommer att kosta dem på lång sikt.

Uppenbarligen har din bolåneinstitutet mycket att förlora kanske ännu mer än vad du skulle kunna förlora!

Med detta i åtanke, om du är efter med utbetalningarna, kontakta din bolåneinstitutet och berätta för dem:

– Du är i desperat ekonomisk situation, men du önskar att göra bra på ditt lån.

– Be för inteckning företaget att omförhandla villkoren för ditt lån, sänka räntan, eller tack på de utestående betalningarna till slutet av ditt lån.

En inteckning företag skulle vara mottagliga för ditt förslag om du har ett jobb och ett sätt att göra framtida utbetalningar. Oavsett, i en mjuk marknad leta efter mer samarbete från en långivare än i en het marknad där du sannolikt kommer att överges genast.