söker efter ett hem – 8 saker du bör veta

Kanske den enklaste delen att köpa ett nytt hem eller refinansiering din inteckning sitter ner med titeln företaget i slutet av processen. Räkna ut labyrint av shopping runt och få det bästa lånet programmet och räntan kan vara en av de svåraste delarna av hemmet köpprocessen.

I en nyligen genomförd opinionsundersökning analysera en bostad förmåga att förstå vad deras lånehandlingar säger funnit att mycket få av de tillfrågade folk visste vad någon av deras pappersarbete betydde. Detta är en skrämmande tanke för ett antal skäl. Det finns inget bättre än en stor inteckning och inget värre än en dålig. Ett dåligt lån kan ge dig år av sorg, om inte ekonomisk katastrof. Det finns några saker att veta som kommer att ge dig några övertaget när man går upp mot en veteran lån officer. Detta är den information som de inte vill att du ska veta.

Ett. Om lånet officer gör sitt jobb på rätt sätt bör du få en ärlig uppskattning (GFE) och sanningen i Utlåning (TIL) uttalande från dem strax efter att ha avslutat en låneansökan, oftast inom 3 dagar. Den GFE uppskattar de avgifter som du måste betala för att få lånet. Den TIL visar dig information om din betalning, finansiella avgifter, ränta och förskottsbetalning straff information och den effektiva räntan. Om du köper ett nytt hem, bör du också få en HUD publikation som heter Att köpa ditt hem, avvecklingskostnader och användbar information inom 3 dagar av din låneansökan. Om du får den här informationen, se till att du läser det. Det kommer att hjälpa dig under lånet processen och det kommer att hålla alla ärliga eftersom du kommer att kunna ställa intelligenta frågor om avgifter, program etc.

2. De amerikanska utlåning lagar är lite förvirrande eftersom det finns flera tolkningar i USA utlåning lagar som till vad som anses vara en låneansökan. Med de olika tolkningar, inte inteckning proffs inte alltid göra samma sak så använd denna riktlinje att fråga om din GFE och TIL. Om du ger lån officer ditt namn, personnummer, hemadress (om du är refinansiering), egendom adress (om du köper ett nytt hem) samt inkomst information de kan göra lite kredit beslutsamhet. Med detta i åtanke, bör du få en GFE och TIL, om du inte får dem, be för dem. Åtminstone, att veta att en GFE finns borde räcka om du frågar om en att få en från ditt lån officer.

Tre. Stänga kostnader avgifterna är allt som finns på din GFE. Om du får ett “nej stängning kostnad” inteckning, bör du se avgifterna i nästan varje avsnitt på din GFE. Om du inte ser avgifter i skatter, titel, beslagta (spärrade) avsnitt du kanske inte få hela sanningen om hur mycket din inteckning kommer att kosta dig. Jag är säker på att det finns inteckning proffs som skulle argumentera med näbbar och klor med mig om detta, men om de inte vill berätta för alla kostnader för din inteckning, kanske du borde hitta en annan inteckning person att arbeta med.

4. Kom ihåg alla saker i livet är förhandlingsbara utom döden och skatterna. När du tittar på din GFE, bara om allt som ditt bolån officer avgifter är förhandlingsbara (ansökningsavgift, kreditupplysning avgift, expeditionsavgift, lån originering avgift, inteckning mäklare avgift). Du kanske till och med kunna få dem att förhandla avgifterna långivare emissionsgarantier. Titel avgifter kan vara förhandlingsbart liksom. Detta är något som ditt lån officer har ingen kontroll över dock. Det finns ingen lag som säger att du inte kan ringa några titel företag för att se vad de avgifter. Om du gör en refinansiering du kan definitivt få en reducerad skattesats på din spärrade avgift och titel försäkring. Allt du behöver göra är att be. Minns skatter är inte förhandlingsbara, så räkna med att betala dem. Om du måste spärrade dina skatter och försäkringar, dessa är normalt inte förhandlingsbara heller.

Fem. Om du har bra kredit du inte ska behöva betala avgifter lån uppstod eller lån punkter rabatt, du får inte heller tas ut en inteckning avgift mäklare uppkomst. Du kanske vill betala dessa avgifter om du vill ha en lägre ränta. Om du får din GFE och se dessa avgifter (vanligtvis i den första delen av GFE) och du inte erbjuds ett högre alternativ om du inte vill betala dessa avgifter bör du be om det. Din långivare kan utfyllnad fickan om du debiteras dessa avgifter, särskilt om du har bra kredit. Jag hörde nyligen från en kollega att hans företag stängde ett lån för en kund som citerades 6.875 och 3 lån poäng originering från en mycket stor långivare som har varit i nyheterna nyligen och hans företag stängde samma lån för 6.625% med inga poäng.

6. Räntorna förändras varje dag. Om du försöker jämföra ränta offerter från olika inteckning företag se till att du jämför intressen från samma dag. Precis som jag skrev bara räntan förändras varje dag, ibland byta ett par gånger om dagen. Jag minns en dag när räntorna ändras 4 gånger upp. Jag kallar denna speciella dag – hjärtfrekvensen Day.

7. Gå på magkänslan! Ingen har någonsin de bästa priserna – någonsin. Om ett lån officer berättar att de har de bästa priserna – run. Låt oss säga att alla ger dig samma priser och avgifter, som du väljer att göra ditt lån? Tja om du har hänvisat till någon, kommer du plocka förmodligen dem eftersom du vet att någon hänvisade dig till dem, de måste ha gjort ett bra jobb eller hade bra priser och avgifter. Men om du inte har hänskjutits, vem skulle du välja? Jag skulle plocka den person som jag “gillade” på telefon – med något som de sa, hur de pratade med mig – något om dem som jag säger till mig att jag kunde lita på dem att göra mitt lån. Jag kallar detta tarmen. Jag säger detta är det sätt att plocka din officer hypotekslån varje gång – gå på magkänslan eftersom vi alla kan få samma priser om du ringer runt tillräckligt på flera dagar.

8. Du behöver inte betala några avgifter up front för att starta en inteckning. Att betala denna avgift inte garantera dig ett bättre lån och det finns massor av bra officerare hypotekslån där ute som kommer att arbeta på ditt lån utan att debitera dig denna avgift.

Jag hoppas att den här artikeln höjer din medvetenhet och gör dig till en bättre konsument när det gäller att geting en inteckning. Gör din hemläxa och jämföra. Om affären inte känns rätt och sedan gå därifrån. Det finns tusentals lån officerare ute. Känn dig inte fastna i någon situation, du kan alltid gå någon annanstans.