sniffa ut rabatterade bolån

När fastigheten köper är i fråga är det bäst att gå in för en inteckning. Dessa dagar, det finns många typer av bolån som vi kan vara intresserad Oftast har vi ett val mellan fast ränta inteckningar och justerbar inteckningar takt. Den förstnämnda typen av inteckning tar ut en fast ränta som inte ska förändras alls under hela låneperioden. Den senare, som namnet antyder, tar ut en ränta som varierar beroende på vilka priser som är förhärskande på marknaden. Under årens lopp har en majoritet av människor som valt att gå tillsammans med fast ränta inteckning typ. Med tanke på att bolån ofta har långa upplåtelseformer, är det ett bra drag för att få en affär som tar ut en fast ränta. Detta gör det lättare att planera sin budget senare, och det ger också en känsla av trygghet till låntagaren vid tider när räntorna sannolikt kommer att gå upp.

Detta är inte att säga att bolån med justerbara räntor nödvändigtvis måste undvikas. Om man har tur, kan man utnyttja betydligt lägre priser när räntorna är låga. Detta är en fördel som är frånvarande i fallet med fast ränta inteckningar. Den senare garanterar att räntorna inte kommer att stiga. Men det är inte lova låntagaren av större besparingar ifall räntorna tappa. Det finns alltså rollen av en slump i båda fallen. Regeringens politik som sätts i kraft när inteckningen har slutförts har i allmänhet betydande inverkan på de belopp som man måste betala som amortering.

När du ansöker om en fast ränta inteckning man bör vara medveten om att långivare kommer sannolikt att fixa ganska höga räntor så att de kan göra sina vinster från affären. Således, även om en låntagare skulle ha en preferens för en fast ränta inteckning, eftersom räntan inte stiger, kan han miste om besparingar som kan vara möjligt med en rörlig ränta om räntorna råkar falla. Om regeringens politik leder till mycket lägre räntekostnader, skulle en person med fast ränta inteckning finner att han gör onödigt stora månatliga avbetalningar. Således kan det vara en bra idé att leta efter ett rabatterat inteckning som erbjuder justerbar ränta.

Dessa dagar, de flesta långivare erbjuder höga rabatter på bolån. Större rabatter erbjuds vanligen på mindre populära justerbar ränta inteckningar. Således, för att spara lite pengar vi behöver för att hålla sig vaken för de bästa rabatterna.