snabbguide till FHA lånefinansiering

När det gäller att välja en FHA lån för dina behov hypoteksfinansieringsstrategier, det finns olika alternativ om du så vill.

• Du kan vara berättigad att få ett cash-out lån för 95% av ditt hem värde

• Om ditt hem är kategoriserade för att vara i en hög kostnad, och ditt lånebelopp passar i ett visst intervall, kan det sänkas till 85%

• Du har rätt att refinansiera befintliga 1st och 2nd lån, så länge du har haft dem i 12 månader, till en enda kurs & sikt lån för 97% av värdet på ditt hem.

• Eftersom FHA har inga CLTV trösklar, kan du refinansiera möjligen din 1: a inteckning och behålla den befintliga 2: a inteckning i stället om den 2: a lien innehavaren kommer att hedra din begäran.

• Du kan köpa ett hem med bara 3% ner finansiering (ökar till 3,5% den 1 oktober)

• Den 3% ner kan vara som en present på ditt hem köp.

• Du kan fortfarande få finansiering för en refinansiera eller köper även med fläckar på din kredit eller med låga kredit poäng.

Enligt branschexperter är den lägsta poängen man kan ha runt 580.

• Du behöver inte payoff samlingar och gamla brottsligt kort för att säkra finansiering av hypotekslån.

• ditt lån Program val är följande:
o 1,3,5 eller 7 år justerbara bolån ränta
o 30 år fast ränta
o 15 år fast ränta

• FHA hypotekslån är för första gången homebuyers, Ägare Villaägare åkande och i vissa fall flytta-up köpare.

• Flera låntagare, som kan ha något samband, kan ansöka tillsammans att kvalificera sig för finansiering

försäkringar för hypotekslån på FHA lån:
När du har en FHA lån, det spelar ingen roll om du har 50% eget kapital i ditt hem eller om du köper ett nytt hem med 3% ner du måste ha försäkringar för hypotekslån, som är annorlunda än vanliga konventionella lån. Detta är en av de viktigaste punkterna att FHA kan erbjuda lån är inte för allmänheten. Det beror på att det helt enkelt är en försäkring program. I verkligheten är det lån försäkrade två gånger: en gång vid stängning av lånet och igen årligen betalas månadsvis, fram till slutet av lånet sikt.

1st: FHAS Up Front Mortgage Insurance Premium (UFMIP) är 1,5% av lånet (Från 1 Oktober 2008 – idag är premien olika baserat på FICO & LTV).

2: Den årliga Mortgage Insurance eller månad Mortgage Insurance (MMI) av .50% av lånet balans över en 12 månadersperiod är närvarande nästan hela lånet sikt.

Några metoder för att ta bort den månatliga inteckning försäkring från din FHA lån är:

Ett. du har betalat din MMI för 60 månader från datumet för stängning
2. du har betalat den ursprungliga lånet du ner till 78% av vad som ursprungligen lånat.

Om du väljer en 15 år fast ränta FHA lån sedan ditt MMI skulle sänkas till 0,25% av ditt lånebelopp under en 1 års period.
När man beslutar dina alternativ för upfront inteckning försäkring du har valet att finansiera denna avgift. Den initiala hypotekslån försäkring avgift kan sedan läggas till ditt lån balans, vilket ger dig en högre lånebelopp på 30 år eller 15 år visstidsanställning.

Låntagarna kan också betala denna avgift vid stängning av din vinning eller som en stängning kostnad. Vissa låntagare som verkligen har förhandlat kan också ha det betalas med poäng från sin undertecknat köpekontraktet.
Precis som med alla tid, du arbetar med stora summor pengar, är det viktigt att göra dina läxor och bara arbeta med inteckning mäklare som är förestående om processen, deras kostnader, och göra vad som är bäst för dina behov. Mäklare som är statligt licensierade och har aktiva nationella medlemskap med inteckning mäklare sammanslutningar bör ges välvilligt eftersom de i allmänhet upprätthålla etik och bästa praxis inom branschen för bostadslån originering