Snabb spårning till-inteckning fri-

Tänk – när du går igenom din favorit kaffe drive-thru denna vecka – att en välklädd herre stannar och erbjuder dig $ 11,000 för ditt medium double double. Vem skulle tveka? Vi skulle ta kontanter. Det är inte så långsökt. I själva verket, om du tar det kaffe budget och tillämpa den på din månatliga inteckning betalning, endast $ 30 extra per månad kan du spara ca $ 11.000 under hela löptiden för din inteckning.

Strategier för knackar år bort dina lånekostnader

De flesta av oss kan acceptera tanken att vi måste låna pengar för att köpa ett hem. Vi letar efter de bästa inteckning, och sedan bara hålla dela ut pengarna så länge som det tar att betala bort det. De flesta kanadensare väljer att amortera sina lån över 25 år. Det är en lång finansiellt åtagande, och det skulle mer än fördubbla kostnaden för ditt hem. Men med god planering – och några smarta taktik – du ska kunna njuta av din inteckning-bränning part mycket tidigare. Här är några strategier för att snabbt spåra din inteckning:

Ett. Öka din månatliga betalningar. Hellre än att välja din avskrivningstid först, fråga dig själv hur mycket du har råd med varje månad. Till exempel kanske du känner att du har råd med $ 1.000 per månad. Du är glad när din $ 125,000 inteckning endast kräver en $ 800/month betalning (på en 6% ränta). Men gör en månatlig utbetalning på $ 1000 i stället, och du rakar 8,75 år och nästan $ 46.000 av din totala räntekostnad.

2. Dra nytta av lägre priser. Förutom att minska den totala intresse del av din inteckning, kan du passa på att betala ner mer främsta snabbare – genom att helt enkelt behålla din ursprungliga betalningen. Du bör även öka din betalning om du kan, för att dra nytta av några av de billigaste inteckning pengar i minnet. Återigen, kan du ta år – och tusentals dollar av dina lån.

Tre. Tie avbetalning på din lön schema. Många kanadensare betalas på ett varannan vecka schema. Om du accelererar dina betalningar till varannan vecka istället för varje månad, kan du förbättra ditt eget kassaflöde och passar i en extra utbetalning varje år. Det betyder att du betalar av huvudmannen snabbare – vilket ger lägre ränta att betala totalt. Det verkar inte som mycket men – som att sätta kaffet budget att arbeta – det varannan vecka strategi kan du inteckning gratis fyra år tidigare, med nästan $ 22.000 i sparande.

4. Använd någon bonus, återbetalning av skatt eller “hittade pengar” för att betala ner huvudman. Detta är särskilt värdefullt i de tidiga åren av dina lånekostnader. Om du får en årlig bonus eller annan form av engångsersättning, se om du kan sätta den mot huvudmannen. En extra $ 1.000 per år är ett bra sätt att snabba på inteckning-free!

Fem. Konsolidera dina lån till en ny inteckning och använda de besparingar för att öka dina betalningar. Om du är en husägare med en del eget kapital, kan du använda din inteckning för att konsolidera dina övriga lån: studielån, billån etc. Lägg de pengar du har spenderat på lån betalningar till din inteckning betalningar, och man kunde se stora besparingar i övergripande intresse.

Med bolåneräntor fortfarande låg, bör du ta chansen att få en expert inteckning analys från en oberoende inteckning mäklare med tillgång till lån från ett brett spektrum av långivare. Du har en stor möjlighet att ställa några snabba taktik på plats. Du kommer ihåg vad ett bra beslut du gjort på din inteckning-bränning part