små städer runt Austin

Austin är en stor, vacker stad, det finns ingen tvekan om det. Men, det finns flera små städer inom 50 miles från Austin som är fyllda med charm och skönhet. Oavsett om du vill få ut av staden för en helg eller flytta till en mindre stad.

Smithville är en liten stad i Bastrop län, cirka 41 miles från Austin. Dess befolkning är bara på 5.000. Det är mest känd för de 1998 filmen “Hopp flyter” som starred Sandra Bullock. Smithville är mest stolt över sin fritidsgård. Centret har ett stort gym, basketplan och har evenemang för hela samhället under hela året.

Smithville har också många familjeägda restauranger, grillar och antikaffärer. Besökarna kan alltid hitta något intressant samtidigt besöka.

Coupland är öster om Austin på riksväg 95, mellan Elgin och Taylor. Den lilla staden är mest känd för sin dancehall. Det dancehall har också ett värdshus och en restaurang. Det finns alltid något på gång här, och bandet är alltid levande. De har presenterat sådana handlingar en Kevin Fowler har Moe Bandy ens George Strait s band spelade där.

Coupland sista befolkningen var omkring 150. Om du vill få ut av staden, är detta platsen att besöka.

Lexington är ungefär 50 miles öster om Austin, i Lee County. Dess befolkning är strax under 1.200. Denna lilla tyska samhället namngavs efter Lexington Massachusetts. Samhället har bed and breakfast och varje år den första helgen i maj, har de en “Homecoming” firande. Firandet börjar den första fredagen i maj och springer genom söndag. Staden rymmer en parad, bås mat, konsthantverk och en BBQ kock av.

Lexington har en hembygdsgård visar upp två timmerstugor som byggdes på 1850-talet. De har pionjär inredning, och är öppet för visningar.

Lexington är också hem för “Texas Monthly s” nummer ett BBQ gemensamma i Texas, Snows BBQ. Det gjorde topplaceringen i tidningen förra sommaren och är öppen på helgerna.

Bastrop är en stad sydöst om Austin. Deras är en sjö som heter Lake Bastrop. Under de senaste åren Bastrop har sakta ökat. Med billigare priser på Bastrop fastighetsmarknaden blir ett alternativ till skyhöga priser scen i Austin.

Giddings ligger bara 18 miles söder om Lexington, på highway 77 och är residensstad i Lee County. Detta lilla samhälle befolkning är knappt 6.000. Staden har bed and breakfast, hotell, antikaffärer. De har också Lee County Junior boskap och Rodeo varje år på mässområdet.

Dime Box ligger också i Lee County, med en befolkning på knappt 400. Dime Box fått sitt namn av en person med hemvist i 1877 när lokalbefolkningen skulle använda en trälåda för att vidarebefordra och ta emot e-post. De skulle lämna en krona i rutan för betalning.

Denna lilla stad har en slingrande väg genom centrum, täckt med träd. Samhället är så liten, är allt inom gångavstånd. Invånarna vill hålla den tyska och tjeckiska arv levande med Dime Box Heritage Museum.

Det finns inte några hotell i den lilla staden, men det finns små städer i närheten som har ställen att bo. Ta tid och besöka en liten stad nära Austin.