slingrande thru inteckning labyrint – del 1

Inte alla inteckningar är skapade lika, detta verkar vara en lärdom som vi alla har lärt oss under de senaste två åren, även om det bara är indirekt. För dem som har lidit genom en obetald inteckning och förlorade ett hem, behöver vikten av finstilta inte betonas ytterligare.

Det finns några skulder som faktiskt kan lämna en familj hemlös och denna möjlighet gör det viktigt att låntagarna att förstå villkoren för sin inteckning.

En inteckning är bara ett annat namn för ett hus-inköp lån. Hemmet som du försöker att köpa kommer att vara den “garanti” för dig att låna pengar. Långivaren betalar för det hus som du har valt och han (hon) håller den i sin ägo som försäkring förrän du har betalat honom tillbaka fullt pris plus avtalad ränta.

Detta innebär naturligtvis att om du inte gör det lagligt överenskomna betalningarna då långivaren är tillåtet att ta hem som du inte ge honom pengar som han lånade dig att köpa den.

Det har inte alltid varit så att långivare har tagit tillbaka ägandet av ett hus, det finns udda fall där köparna har flyttat ut och frivilligt gett upp sitt hem. Detta kan bero på att de inte sätta någon av sina egna besparingar ned som en insättning och priset på huset doppat drastiskt.

Till exempel, om de lånade $ 300.000 till köpa ett hus och fastighetssektorns marknaden säger att det här huset är nu värd endast $ 200.000, har familjerna valt att gå bort. Detta är inte lämpligt eftersom det inverkar negativt kreditbetyg etc.

Så i ansiktet av den, verkar en inteckning systemet rättvist, tror du? Men, är det första att det ofta kan vara variabler i inteckning som du kanske inte vet om. Dessa kan aldrig komma till din uppmärksamhet, eller du kanske har skummad över sin vikt, men i oroliga tider som de kan få ödesdigra konsekvenser.

Det andra, du helst måste ljuga för att få en inteckning (och du kan komma undan med det) en röd flagga skulle gå upp i ditt inre öga.

Financial Services Authority har inlett vad de kallade “en av de största tillslag i historien” efter att varnas för systematisk lån missbruk. De har hittills undersökt de etiska praxis 345 inteckning företag i USA. Några har lagts ned eller böter och några har blivit ombedd att producera tidigare poster.

Även om du kommer nästan säkert ta itu med en av de tusentals långivare där ute som bara vill göra ärliga affärer, är det ändå smart att skydda dig själv genom att bli bättre informerade om bolån.

Det finns många olika typer av bolån, men de faller in i två huvudkategorier: de som förändras och de som inte förändras. Självklart om du väljer en som inte förändras så har du förmodligen kommer att känna sig säkrare när du vet vad din budget kommer att vara – så varför inte detta hända?

Tja, det finns en frestelse att välja den föränderliga en eftersom det börjar vid en lägre ränta och detta innebär att du inte kommer att vara så pank att flytta in i ditt nya hem. Det finns också goda skäl till varför låntagare i vissa situationer kommer att gynnas av en av de variabla val.

Likheter och skillnader i inteckning typer förklaras i “Slingrande Thru The Mortgage Maze” – Del 2.