Skydda din kreditvärdighet

Din kreditvärdighet är i grunden din privatekonomi historia, oavsett konton och former av kredit du hade haft tidigare och eventuella missade betalningar, är standard eller meddelanden på dessa konton märkt på din kreditvärdighet. Finansbolag använder kreditupplysningar för att se hur individer hanterar eller misslyckas med att hantera sin:

bankkonton,
kreditkort,
personliga lån,
avbetalning,
mobiltelefoner.

Detta hjälper långivarna att få en profil av den typ av kunder som de är mer benägna och mindre benägna att låna ut pengar till i framtiden. Men kan du skydda riktigt eller gör din kreditvärdighet bättre?

Jo, ja, det finns vissa saker du kan göra för att se till att din kreditvärdighet är det bästa det kan vara. Först bör du alltid tala sanning när du ansöker om kredit. I slutändan kommer det bara vara du som lider om du inte har råd att göra återbetalningar på din skuld.

Detta är den första grundläggande regeln om utlåning, lura inte dig själv – kan du verkligen, ärligt råd att göra återbetalningar? Om du ligger på en ansökningsblankett långivare kan enkelt ta reda på och det kan anses som en bedräglig tillämpning som kommer att orsaka problem för dig i framtiden.

Applicera inte om och om igen med olika långivare, kommer detta bara lämna ett spår av avslagna ansökningar bakom dig. Varje gång du gör en ny ansökan långivaren kommer att se på din kreditvärdighet hur många gånger du redan har tillämpats och vilka långivare du har tilldelat. Om du känner att du skulle kunna få en mer konkurrenskraftig offert från ett annat finansbolag sedan be om just det – ett citat. Sedan kan du gå vidare till att göra en formell ansökan. Om finansbolaget säger att de behöver för att köra en kreditkontroll för att ge dig en offert och sedan be dem att se till att det bara kommer att dyka upp på din kreditvärdighet som ett kostnadsförslag sökning, snarare än en kreditansökan sökning.

Din kredit rapport kommer också att visa andra människor som du har gemensamma konton eller någon form av gemensam kredit. Uppenbarligen har dessa människor kan vara ex-partner som du inte längre dela en relation med. Se till att du håller dig kreditupplysning uppdaterad genom att berätta kreditvärderingsinstituten för att ta bort de människor som inte är ekonomiskt kopplade till dig. Långivare kan titta på kreditbetyg för ekonomiskt anslutna personer på din kreditvärdighet och om de har en dålig kreditvärdighet du kan påverkas.

Du bör alltid kontrollera ditt ID, om det finns något misstänkt ser ut program du kan inte påminna låt byrån veta. Infact om du hittar något i din kredit rapport som du tycker inte borde vara där då skriva till kredit organet och be dem att ändra det eller låta dig veta exakt vad det betyder. Till exempel om du har fast en CCJ sedan se denna visningen. Du måste se till de korrigeringar som du har gjort dina insatser för att rensa upp ditt betyg är som visas.

Det enklaste sättet att hålla din ren kreditvärdighet är att göra dina betalningar varje gång, på gång. Även om betalningen är bara några pounds det visar att du är ansvarig med din ekonomi och kan budgetera korrekt. Om du tror att du kanske missar en betalning i framtiden sedan kontakta långivaren omedelbart, kommer begrava huvudet i sanden inte hjälpa problemet och det kommer bara att bli värre.