skydd från inteckning bedrägerier

Nästan allt ekonomiskt är ett offer av något slag eller annat av bluff dag, och ganska ofta är det väldigt svårt att känna igen en bluff del från en äkta. Scams är också verksamma i inteckning företag i stor skala. Människor som inte är mycket medvetna om hur bolånemarknaden fungerar är de främsta offren för scamsters, och därmed få sig utbildade om de begrepp och termer på bolånemarknaden är ett sätt att få beväpnad mot dessa bedrägerier. I den här artikeln ska vi titta på några vanliga sätt att förhindra att bli lurade av scamming inteckning leverantörer.

(1) Scams över internet och telefon

Flera bedrägerier inteckning operatörer annonsera över internet och telefonen. Dessa företag skulle locka kunder genom att erbjuda otroliga låga räntor. Ibland fungerar (bedrägligt) under stora välrenommerade namnen. Människor är önskade att svara på dessa mail eller telefonsamtal genom att fylla i blanketter. Medan du gör det, skulle de samla in viktig finansiell information om den person som bankkontonummer, kreditkortsnummer, personnummer, etc. Detta är allt som krävs för bedrägerier att gräva i sina offer finansiella tillgångar. Onödigt att säga, det finns inget lån i slutet av dagen.

(2) Scams tillhandahåller refinansiering lån

Människor som har fastnat i en finansiell hjulspår ibland lockas av refinansiering lån annonsörer de hittar över nätet eller ens i tidningarna. Dessa nackdelar skulle annonsera mycket låga räntor. Men offren för dessa släta operatörer generellt skulle även förlora allt vad ekonomi de har.

(3) Scams som svindel aktier

Villaägare bygger upp sina aktier när de äger sitt hus under en viss tidsperiod. Det är när någon bluff operatörer skulle närma husägare och locka dem till att ta ett lån hem kapital för att tjäna pengar på uppskattning i sina hem. Om husägare är redan svårt att göra den ursprungliga avbetalning, kan detta tyckas vara en mycket bra idé. Vissa husägare kan vara ovilliga att gå in för detta, eftersom de inte skulle ha råd betalningar på vinstandelslån själv. Scam operatörer kunde säkra husägare att gå vidare. Så snart husägare missar en betalning, skulle svindleri aktörer utestänga lånet, och husägare kunde förlora tak över hans / hennes huvud.

(4) Scams verksamma på överföringar av lån

Om en husägare har en inteckning och har gjort en hel del betalningar på det, kan vissa svindleri aktörer uppmuntra honom / henne att refinansiera lånet för att ha lite extra pengar i fickan. Tänk om personen acceptera, bluff inteckning leverantör kan visas igen, den här gången uppmanade att ta en annan refinansiering lån. På framsidan av det, är husägare gärna ser lägre och lägre utbetalningar, men faktum är att det finns flera olika avgifter han / hon betalar varje gång lånet blir refinansieras. Ansökan avgifter, poäng, straff förskottsbetalning och ibland ännu högre ränta skulle kunna göra husägare betala högre än vad som ursprungligen var betalt.

(5) Scams rör ballong betalningar

Detta kan vara en mycket allvarlig fråga. Vissa inteckning leverantörer ger refinansiering lån om låntagaren inte kan hänga med de återbetalningar. Nu här kan vara ett allvarligt kryphål. Den refinansiera lån skulle vara lägre eftersom låntagaren betalar bara räntan, och hela huvudmannen måste betalas vid tidpunkten för tillslutning av lånet. Även om detta skulle avsevärt minska de månatliga betalningarna, skulle det finnas en monstruös ballong betalning som skall betalas i slutet. De flesta låntagare är omedvetna om ballong betalning, och, uppenbarligen, de är oförmögna att betala på förfallodagen. Detta innebär att låntagaren förlorar intresset liksom hem som han / hon betalat ränta under alla dessa år.

(6) Scams som lovar inteckning eliminering

Mortgage ägare som inte kan göra sina månatliga betalningar lockas av reklam som lovar att eliminera sina bolån helt. De skulle ta en avgift i förväg och göra undertecknaren fylla i flera former, varav de flesta kan vara falska låneansökningar. Detta skulle uppnå någonting i slutet, och de avgifter som betalas i förskott skulle förverkas. Och till råga på allt, kunde personen begår ett allvarligt brott genom att fylla i och underteckna den illegala former.

Dessa är bara några av de uppenbara bedrägerier som avser att lura godtrogna inteckning låntagaren. Men det finns hundratals andra typer av bedrägerier som skulle kunna köra på en lägre eller högre nivå än dessa, och orsaka svåra förluster för låntagarna.

Det lönar sig alltid att vara klok, särskilt om du köper på bolånemarknaden. Gå vidare först när du har forskat på företaget och vet att det är seriösa. Fråga om sitt rykte från sina övriga kunder. Och, viktigast av allt, ta inte en inteckning högre än du har råd. Detta skulle sätta dig i en utsatt position att bli attackerad av operatörer bluff inteckning.