skuld – samhällen smutsig liten 4 bokstäver

Skuld är en realitet för många individer och familjer. För dem med goda kunskaper pengar förvaltning, tillgång till kreditkort och krediter kan ge trygghet och flexibilitet gör det möjligt för dem att dra nytta av de möjligheter som man kanske inte annars har. Men för dem med dåliga vanor pengar förvaltning, kan förfalla till en förlamande källa till ekonomisk och psykisk stress.

Flera kreditkort med saldon närmar sina gränser, en linje eller kredit, ett konto hos en möbelaffär eller två och naturligtvis din inteckning. Lägsta utbetalningar snart knappt om alls täcker den månatliga räntan ackumuleras på konton och det finns bara inte något överskott intäkter kvar för dagliga behov.
Om detta låter bekant är du inte ensam! Fler och fler kanadensare än någonsin kämpar med överväldigande skuld laster, och letar efter en väg ut!

Refinansiering din inteckning för att konsolidera din skuld kan ge en väg för att komma tillbaka på rätt spår.

Målet med skuldkonsolidering är att bättre hantera din totala skuld belastning med avsikt att betala av skulden snabbare. Detta görs främst genom att eliminera högre ränta och kreditkortsbetalningar så en större del av dina betalningar gå mot betala av lånet i stället för ränta. Även om detta inte kommer att minska mängden du är skyldig, kommer det att minska den ränta du betalar, vilket avsevärt minskar dina räntekostnader. Det minskar också din månatliga avbetalningar frigöra pengar som nu kan tillämpas mot sparande eller investeringar. Bekvämligheten med bara spåra en betalning kan också hjälpa till att hålla din kredit värdering i god ställning genom att undvika missade eller försenade betalningar.

Skuldkonsolidering ger dig en andra chans och ger dig en nystart mot bättre hantering av pengar. Faran är förstås att du kommer tillbaka till de dåliga finansiella vanor som fick dig i problem i första hand. För att undvika detta, bör varje skuldkonsolidering planen omfatta en ny familj budget med detaljerade strategier för återbetalning av skulder, samt regelbundet sparande och placeringar.

Med lite disciplin och en sund ekonomisk plan du kan göra din inteckning arbete för dig!