skriver ett lån brev ändring svårigheter – det hur man är

Det är lättnad för de miljontals husägare som kämpar för att göra sina månatliga inteckning betalningar till den senaste tidens nedgång i ekonomin. Vänta inte tills situationen är vid den punkt utan återvändo, kontakta din bolåneinstitutet nu att utforska dina alternativ i form av ett lån modifiering. Banken kommer att kräva tre viktiga bitar av information från dig för att pröva din ansökan om befrielse.

Innan du börjar skriva brev, göra en grov utkast av de saker som du behöver för att täcka så att du kan använda den som en riktlinje när du skriver ditt brev. Det är viktigt att du inte lämnar ut något kritiskt och att du inkluderar alla de fakta som kommer att vara relevanta för bankens översyn.

Först, förklara för banken vad som hände för att sätta dig i din nuvarande ekonomiska situation. Visste du förlorar ditt jobb? Visste du går igenom en skilsmässa? Visste du drabbas av en olycka eller skada? Banken kommer att vilja förstå vad som ledde till din oförmåga att uppfylla de ekonomiska förpliktelserna.

Andra, visa för banken kronologiskt som du gör dina betalningar regelbundet och i tid fram till denna oväntade förmildrande omständighet inträffade. De måste förstå att men för den olyckliga händelsen (er) som beskrivs ovan, du var en bra, ansvarig kunden.

Tredje, visar banken vad du planerar att göra för att gräva dig ur detta hål som har skapats. Skapa en budget och dela den med din långivare. Om du ska klippa ut lyxiga tjänster såsom satellit-TV och mobiltelefoner, berätta för dem att. Kanske du behöver för att sälja en båt av annan lyxartikel. Långivaren kommer att vilja veta att du är villig att göra uppoffringar för att åtgärda och förbättra din ekonomiska situation.

Inkludera information i ditt brev, men håll det kortfattade och objektiv, betonade hur homeownership är viktigt för dig och att du är villig att arbeta med dem för att ändra ditt lån för att du fortsätter att hedra din skuld skyldigheter.