skriva ett brev lån modifiering

Om du letar efter lån modifiering, är det första du behöver veta hur fungerar en lån ändring? Du måste göra en ansökan till långivaren genom en begäran om brev som även beskriver villkoren för lån modifiering. Här är några instruktioner om hur man skriver ett brev begär en långivare att ändra ditt lån:

Ett. När du skriver s brev för lån ändring måste innehålla uppgifter om bostadslån som du har så att din långivare kan hitta din fil med lätthet. Ditt brev måste innehålla ditt nummer lån referens, namn som anges på dina lånehandlingar, adress där din fastighet är belägen, ditt telefonnummer och inteckning långivarens detaljer.

2. Börja ditt brev med anledningen till att du vill välja lån modifiering. Stress på detta är det ultimata alternativet som du har valt och låt dem veta att om de inte samarbetar fungera måste du standard på din betalning.

Tre. Låt dina långivare vet varför du har svårt att betala av lånet och varför du står inför denna ekonomiska svårigheter. Kanske du har förlorat ett jobb eller har stått inför makens död som har minskat din inkomst till en enorm nivå, har ett medicinskt tillstånd som du behöver för att betala stora medicinska räkningar eller få en rättegång uppgörelse att betala av.

4. Berätta för dina långivare hur du har försökt att förbättra din ekonomi och försöka övertyga dem om att om de samarbetar verka på lånet, kommer du fortsätta att göra regelbundna betalningar som de godkänner din ansökan om lån modifiering. Om du har en betalningsplan, sedan gå vidare och ge det till dem. Låt dem veta hur många betalningar du skulle vilja hoppa i för att få dig på rätt spår när det gäller betalningar. Du kan också begära en sänkning av hastigheten, förlängning i inteckning sikt eller ens en minskning av den totala mängden lån.

Fem. Håll din förfrågan till punkt och begränsa den till en enda sida, inte mer än så. Din inteckning långivare kommer att kontakta dig för mer information.