skörda dina förfallna fördelar med omvänd inteckning

Det sista du vill oroa dig i din pension år är där för att få de nödvändiga finanser för dina dagliga utgifter. Under denna tid, skulle många överväga att starta egna företag, eller resa runt i landet (eller världen,) eller bara vara bekväm och roa sig efter en lång tid på att springa i ekorrhjulet.

Vad tycker du? Funderar du äntligen köpa den båt som du och din make hade velat sedan urminnes tider? Nu kan du, genom att helt enkelt ansöka om en omvänd inteckning.

Vad är omvänd inteckning?

Omvänd inteckning är en unik typ av lån, vanligen tillämpas endast på personer i pension skeden av sina liv. Människor som är 62 år och uppåt och som har ett hem att använda som säkerhet, kvalificera sig för omvänd inteckning. Bolåneräntan (bortsett från marknadsfaktorer och trender) är oftast beroende av den sökandes ålder vid tidpunkten för lånet. Vanligtvis är det pay-out högre för personer med mer senioritet. Det unika med detta lån ligger på det faktum att de utlånande företagen betalar den framgångsrika sättningar lånet sökande tills lånet förfaller.

Funderar ansöker om en omvänd inteckning?

Om ni verkligen letar i omvänd inteckning, är en av de bästa råd vi kan ge dig nu för dig att studera dina alternativ och studera dem väl. Om du kan, hyr en finansiell rådgivare eller en inteckning lån officer för att hjälpa dig hitta de bästa erbjudandena på marknaden. Denna enkla investeringar i arbetskraft kan ge fantastiska resultat. En finansiell rådgivare eller en inteckning lån officer kan hjälpa dig att förhandla för bästa låneavtalet, med minsta möjliga krångel. Dessutom, det är dessa människor som bäst kan förklara för er vad en låneavtalet innebär och hur det skiljer sig från resten. Dock måste du komma ihåg att du fortfarande är den en att fatta det slutgiltiga beslutet. Om pro s anbud inte sitta bra med dig, kan du alltid be dem att hitta en annan.

Å andra sidan, kan du också prova scouting World Wide Web eller lokala listor katalog för andra alternativ. Lån och inteckning betalningssystem är starkt beroende av staten, staden och länet där du bor i, så försök begränsa din sökning till utlåning företag inom ditt närområde.

Det skulle faktiskt vara ganska fördelaktigt för dig om du skulle kunna be en representant från utlåning företag att komma besöka er för en snabb bedömning. Be dem för broschyrer, för specialerbjudanden, för speciella privilegier (som fri egendom inspektion eller liknande, eller enkelt system utbetalning.) Fråga dem om uppskattningar och boll siffror park. På detta sätt kan du mäta öppet vilka företag kan ge dig den högsta betala ut.

Men även då, har du fortfarande att beräkna på egen hand hur mycket pengar så småningom ska göra sin väg in i dina fickor. För en sak, kan ha ditt hus bedömas för en omvänd inteckning ta ett stort vägtull på din nuvarande ekonomi (betalning för utvärderare, hus reparationer, etc.) Lyckligtvis är ett antal online-företag som erbjuder enkel att använda verktyg inteckning miniräknare. Sådana specialiserade verktyg som bolåneräntan kalkylator hjälper dig beräkna exakt hur mycket utbetalning du bör få.