skingra myterna kring Obamas Making Home Affordable lån plan för modifiering bolån

Bankerna har länge haft en process genom vilken inteckning innehavare inför ekonomiska svårigheter skulle kunna ansöka om ett lån modifiering där längden på lånetiden ökades eller räntorna sjönk. På grund av de svåra tider vi nu står inför i denna ekonomi, har detta ämne blivit mer mainstream och det finns några mis-föreställningar och rykten ute om lån ändring program.

Enligt Privatkunder Stability lagen, var en fond på $ 75000000000 skapas för lån ändringar mellan mars 2009 och december 2012. En process har inrättats för bankerna att följa vid behandling av ansökningar om lån ändringar under president Obamas Making Home Affordable (MHA) planen.

MHA Planen är tänkt att vara en win-win situation för både långivare och husägare lika. Banker som frivilligt väljer att delta i programmet är betalda incitament för godkännanden och hålla en inteckning innehavare i ett låneprogram är ett mycket bättre alternativ till utestängning. Lån modifiering hjälper husägare genom att låta dem stanna i sina hem.

En av de falska objekt som cirkuleras om Making Homes Affordable planen är att alla långivare måste delta. Sanningen är att deltagande av långivare i lån ändring programmet är frivilligt. De enda begränsningarna är att bankerna följer de riktlinjer som fastställts av regeringen för kvalificering och godkännande av sökande. Ingen långivaren är skyldig att delta i planen.

Utestängning är en improduktiv, långdragen och dyr process att bankerna fruktar ännu mer än brottsligt inteckning innehavare. De långivare som har valt att delta i MHA planen har beslutat att en modifierad lån är ett bättre avtal än inget lån alls och de är också försedda med incitament för modifierade lån.

Vissa medborgare var oroliga för att Making Home Affordable planen skulle gynna hus simfötter och fastighetsinvesterare snarare än den faktiska husägare. Detta är inte sant eftersom kraven enligt MHA planen innehålla en bestämmelse om att lånet är endast för en första inteckning i ett hem som är inteckning innehavarens primära bostad.

Det finns alltid en inlärningskurva när en ny plan införs och myter ska genomsyra tills folk forskning och lära sig mer om fakta kring planen.

Du kan ändra dina inteckning termer för att sänka din månatliga betalningar genom Obamas nya lån ändring program. Kolla fakta innan man beslutar att inte fullfölja ett lån modifiering för att hjälpa dig i din tid av ekonomiska svårigheter.