Skillnaden mellan pre-kvalificering och lånelöfte.

Köpa ett hem är både en spännande och stressig tid i en människas liv. Det finns massor av saker du måste ta hänsyn till under hela processen. Hur mycket du har råd. Var vill du bo? Årliga skatter. Hitta husägare försäkring. Och massa andra saker som du måste ta hänsyn till.

Idag skulle jag vilja prata med dig om att få ett lån för att köpa ditt nya hem. Mer specifikt, skillnaden mellan pre-kvalificering och lånelöfte. Det finns en stor skillnad mellan dessa två. En är viktigare än den andra. I själva verket betyder man inte mycket alls och säljare och fastighetsmäklare kommer inte ta dig på allvar om du har det. Så här är de grundläggande beskrivningar av en pre-kvalificering och lånelöfte.

pre-kvalificering
• Ger en ungefärlig siffra på din upplåning makt.
• Baserat på den sammanfattning av information du lämnar på dina inkomster och tillgångar

förhandsgodkännande
• Ger bevis för säljare och fastighetsmäklare som du är godkänd för ett visst lånebelopp
• Är baserad på kontroll av din inkomst, tillgångar, och kredit
• Observera att ett lånelöfte brev från en långivare är inte en garanti från långivaren att lånet kommer att tillhandahållas

I grund och botten, en pre-kval är bara skicka lite info utan något av det verifieras. Ett lånelöfte verifierar den information du lämnat.
Som ni kan se, klart det är bättre att ha ett lånelöfte. Men återigen, garanterar det inte någonting.

Så det är i ditt bästa intresse att kontakta en inteckning professionell som vet processen lånet köp och kan hjälpa dig att få ett lånelöfte. Detta sätt fastighetsmäklare och säljare kommer att veta att du är seriös och uppmärksamma dig.

Din kredit poäng kommer också att spela en stor faktor i det låneprogram du har rätt till och hur mycket du kommer att ha råd. Eftersom en högre ränta kommer att innebära att du inte kommer att ha råd med så mycket. Återigen, kan allt detta tas om hand av en inteckning professionell.