skillnaden mellan inteckning och lån

Även om många människor använder termer inteckning och lån omväxlande, det finns ett par skillnader mellan de två som bör förstås av dem som avser att tillämpa. En inteckning gäller endast fastigheter och förbättringar på det som byggnader, så om du vill ha pengar för att köpa en bil eller att finansiera din college kurs, skulle det kallas ett lån snarare än en inteckning. Men det är inte bara namnet som skiljer, det finns åtminstone en annan viktig skillnad.

När du tar ut den inteckning för ditt hem eller annan egendom samtycker du för långivaren att sätta en kvarstad på den. Detta innebär att om du inte kan slutföra dina återbetalningar av någon anledning i framtiden, samtycker du till att långivaren kan ta egendom från dig – kallad avskärmning – och sälja den för att betala för lånet.

Detta är en kostsam procedur, både i form av pengar och känslor, för ingen vill förlora hemmet de kan ha tillbringat år spara för och betala av. Den mäklare som är medlem i MFAA är etiskt bunden att säkerställa att villkoren för ditt lån är sådana att du har råd med de återbetalningar.