skattesatser flyttas igen och här är why_

Den “två steg framåt, steg ett igen” ekonomiska nyheter fortsatte förra veckan. På fredagen klassar gick upp, och nervösa mäklare låst in tidigt. Vi hade Ben Bernanke sade att det finns tecken på att ekonomin håller på att förbättras, eller åtminstone utplaning. Och för att bevisa det, var befintliga hem försäljning upp över 7% till en 2-års högsta. Men heck, vid något pris punkt, inte skulle Home Sales numret ser bra ut? I detta nummer, sjönk medianvärdet priset 15%, med hjälp av avskärmning siffror, krediter regeringen för första gången köpare, och relativt låga priser. Det finns fortfarande över en 9 månaders leverans av inventeringen.

Men sedan hade vi MBAA kommit ut med en undersökning som visar att andelen bolån antingen i avskärmning eller med åtminstone en betalning förfallna slog 13.16% under andra kvartalet, den högsta andelen någonsin. Vad är en mamma att göra? Och detta antal inkluderar inte ens inteckningar i avskärmning processen! Enligt MBAA, i Florida (hem för fukt-och palmetto buggar), var 22,8% av inteckningar utestående brottsligt minst en betalning eller avskärmning. “Andra lågpresterande stater inkluderar Nevada, där 21,3% av bolån var brottsligt eller avskärmning, Arizona, där 16,3% var brottsligt eller avskärmning, och Michigan, där 15,3% var brottsligt eller avskärmning.”

Vi hade också vår vanliga fredag ??eftermiddag beslag av banker, denna gång FDIC samlat den tredje största i år: Garanti Bank. Guaranty beräknas kosta FDIC, och skattebetalarna, $ 3 miljarder. Option ARM har gjort upp nästan en tredjedel av Guaranty s enda familj inteckning portföljen, tillsammans med $ för 1,2 miljarder lån till homebuilders i Kalifornien. I en intressant notering, enades BBVA Compass, ett amerikanskt dotterbolag till spanska banken Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, att överta alla Guaranty inlåning och kommer att köpa $ 12000000000 av dess tillgångar, första gången ett utländskt-baserade banken har köpt en misslyckad amerikansk bank här år. Tre andra banker misslyckades: CapitalSouth Bank (AL), First Coweta (GA … och jag tvivlar på att denna bank namngavs av en italiensk mejerist på vintern), och webbanken (GA).

Tyvärr för priser, sköt Home Sales numret, kombinerat med en liten rally i aktier, priserna högre. Inteckningar var värre med 0,5 i priset, och 10-års Treasury förvärrats av över en punkt. I morse 10-år är upp till 3,59% och inteckningar är värre med another.250. Denna vecka kommer USA att sälja $ 42B av två-åriga anteckningar, $ 39B 5-yr anteckningar och $ 28B i 7år noter som börjar imorgon. På toppen av auktionen, idag har vi några siffror från Chicago Fed, i morgon den oftast bistra S & P / Case-Shiller Home Price Index, tillsammans med Consumer Confidence, onsdag Varaktiga varor, torsdag Nyanmälda arbetslösa och BNP, och sedan på fredag ??Personlig inkomst .

Fannie Mae “pensionerade” deras “homestyle Construction-till-Permanent (homestyle CTOP)” produkt. De ger långivare massor av varsel: den sista inköpsdatum homestyle CTOP lån är den 30 november. Fannie berättar att “efter detta datum, kommer byggfasen service av homestyle CTOP lån fortsätter enligt föreskrifterna i avsnitt B5-2.3 i säljguide tills alla konstruktionen är klar och alla lån har omvandlats till permanenta, fullt amortizing fas.”