skattereduktion för första gången Hem köpare

Mitt i den ekonomiska omvälvningen, finns det goda nyheter för första gången hem köpare â € “en skattelättnad på upp till $ 7.500. Ännu bättre â € “definitionen av första gången hem köpare inkluderar dem som inte har ägt en huvudsakliga bostad under treårsperioden innan du köper ett kvalificerat hem.

Skattelättnaden, inrättades genom Bostäder och ekonomisk Recovery Act av 2008, är endast tillgänglig för första gången hem köpare och endast för bostäder köps på eller före April 9, 2008 och före den 1 juli, 2009. Varje hem som kommer att användas som en huvudsakliga bostad kvalificerar, inklusive enda familj villor, Townhomes, bostadsrätter, husbilar och husbåtar. Nybyggnationen är också berättigade, så länge besittning eller inflyttning sker inom de parametrar som definieras i lagen.

Vid tillämpningen av denna lag, är en första gången hem köpare definieras som någon som inte har ägt en huvudsakliga bostad under de tre åren före köpet av kvalificerad egendom. För gifta skattebetalare, kan varken individ har ägt en huvudsakliga bostad under de föregående åren. En köpare kommer inte att diskvalificeras från skattelättnaden om de äger ett fritidshus eller hyra egendom inte används som sin huvudsakliga bostad.

Enstaka skattebetalare med inkomster upp till $ 75.000 och gifta par med inkomster upp till $ 150,000 kvalificera sig för fullt skattetillgodohavande. Behörighet bestäms utifrån modifierad justerad bruttoinkomst. Partiell kredit kan vara tillgängliga för dem med högre inkomster, men individer med en modifierad justerad bruttoinkomst överstiger $ 95,000, (eller $ 170.000 för gifta par arkivering gemensamt), kommer att vara berättigade till skatteavdrag.

Skattelättnaden är lika med 10% av den kvalificerade hem köpeskillingen, men är maximerad till $ 7500, för bostäder köpas för mindre än $ 75.000 kommer krediten att vara 10% av köpeskillingen.
Det finns inga särskilda blanketter att fylla i och ingen förhandsgodkännande krävs. Krediten är lätt hävdade på federal självdeklaration. Plus, kan krediten göras gällande på 2008 återvända till ett hem köpte under 2009. Om skattelättnaden överskrider taxpayerâ € ™ s utestående skulden för året, kommer skattebetalarna att få en check från regeringen.

Krediten är som ett räntefritt lån, och det måste betalas tillbaka till staten under en 15-årsperiod. Betalningarna behöver inte börja förrän två år efter det att krediten begärs. Om hemmet säljs innan krediten återbetalas, kommer det utestående beloppet betalas från vinst vid försäljning. Om det inte finns tillräckligt resultat för att betala tillbaka krediten, kommer resterande belopp att förlåtas.

För första gången hem köpare (de som verkligen är nya på marknaden och de som inte har ägt en huvudsakliga bostad i minst tre år), kan denna skattelättnad gör det lättare att övergången till bostad. Kombinerat med bostäder inventeringar ökar, priserna minskar, och bolåneräntorna sjunker ännu lägre, kan denna skattelättnad gör bara skillnad i att göra bostadsägande en verklighet.

Den här artikeln är bara informativa, baserat på tillgänglig information vid tidpunkten för offentliggörandet, och är inte avsedda att ge skatt eller juridisk rådgivning. Var noga med att rådgöra med en skatterådgivare eller jurist om just din situation innan du gör några beslut eller vidta någon åtgärd.